avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare contract de intretinere

fiul tatalui poate ataca contractul de intretinere facut pe numele unor nepoti din partea sotiei?(sotia a decedat acum 3 ani)se poate cere reductiunea contractului de intretinere pe motiv ca s-a incalcat dreptul la mostenire?
Cel mai recent răspuns: boscom , utilizator 08:12, 25 Martie 2011
Buna seara !
Sa inteleg ca este vorba de un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat intre cine, cand ? Cine este / a fost proprietarul imobilului ...este vorba de un bun comun al sotilor sau de un bun proprietate proprie numai a unuia dintre soti ? "tatal fiului" :stunned: traieste ? Sotia tatalui nu este si mama copilului ?
este contract de intretinere incheiat de cei doi soti cu un nepot din partea sotiei(sotia nu este mama copilului,sotia a decedat in urma cu 3 ani)cei doi soti neavand copii impreuna.(doar sotul are un baiat din afara casatoriei)casa si terenul este bun comun
Singura persoana care poate solicita rezilierea contractului este beneficiarul intretinerii, adica sotul ramas in viata, si asta doar in caz de neexecutare a obligatiilor contractuale de nepotii sotiei decedate.
Fiul sau este tert fata de contract, nu poate solicita acest lucru.

Tatal nici macar n-a murit , deci nu se poate vorbi despre mostenire.
Este vorba despre un contract cu titlu oneros, nu se poate solicita reductiunea pe motiv ca s-a incalcat rezerva copilului.
Deci nu exista nici o cale de a ataca acest contract de intretinere Dupa decesul tatalui, intretinatorul va fi singurul beneficiar al mostenirii?
Buna dimineata !
In timpul vietii tatalui , numai acesta poate cere rezolutiunea contractului , in conditiile legii . Dupa decesul acestuia , avand in vedere vocatia succesorala si institutia rezervei succesorale de care beneficiaza fiul, se va putea initia de catre acesta (fiu) o actiune judecatoreasca , insa sansele de reusita depind de multe aspecte ...

Alte discuții în legătură

Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Testament so2ro so2ro Buna ziua, O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)