avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna seara, ma numesc Florin, in aprilie implinesc 60 de ani si am o vechime de 39 de ani in campul muncii. In ce conditii pot iesi la pensie ( anticipat, partial sau normal). Ma intereseaza si eventualele penalizari in cazul pensionarii anticipate sau anticipat partiale. Inca ceva, momentan sunt in somaj pana in luna august; primirea somajului se suspenda din momentul depunderii dosarului de pensionare sau in momentul primirii deciziei? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vanelu , utilizator 21:45, 18 Martie 2011
Incepand cu data la care inpliniti 60 de ani puteti merge la CJP de care apartineti sa va depuneti dosarul pentru pensie anticipata partial, la care veti avea o penalizare de 45%.
Somajul inceteaza odata cu depunerea dosarului pentru pensie.
va multumesc, chiar daca nu mi-ati dat o veste foarte buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters341686 ContSters341686 Buna ziua; Sunt nascuta in luna februarie 1959 si am o vechime in campul muncii de 35 de ani si 8 luni vechime neintrerupta in conditii normale de munca si 1 ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare matache2000 matache2000 Buna ziua , mama mea este nascuta in anul 1958 luna mai si lucreaza din anul 1973 luna august . La ce varsta se poate pensiona anticipat si cu ce ... (vezi toată discuția)