avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F.A.contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F.A.contributii

Buna seara,spuneti-mi va rog daca sunt angajata cu carte de munca si sunt si P.F.A mai trebuie sa cotizez CASS si CAS sau doar cei ce sunt doar P.F.A.trebuie sa faca asta deoarece la firma la care sunt P.F.A. ne-a anuntat ca doar cei ce nu mai lucreaza si cu contract de munca deci nu platesc deloc trebuie sa o faca dar se aude ca de fapt toti care sunt P.F.A. trebuie sa plateasca?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rusvasile , utilizator 21:53, 22 Martie 2011
Contributia la CASS(sanatate) este obligatorie pentru PFA chiar daca e angajat. Din 2006(sau data infiintarii PFA-ului daca e dupa 2006) pina in prezent datorati contributie la sanatate 6.5% (2006-2009) / 5.5% (2010-) aplicate la venitul net realizat.
Popu a scris:

Contributia la CASS(sanatate) este obligatorie pentru PFA chiar daca e angajat. Din 2006(sau data infiintarii PFA-ului daca e dupa 2006) pina in prezent datorati contributie la sanatate 6.5% (2006-2009) / 5.5% (2010-) aplicate la venitul net realizat.
Si in cazul CAS?
si atunci cum se intelege art.III(6) din OUG 82/2010 care spune;"persoanele care ,in mod ocazional, realizeaza pe langa veniturile de natura profesionala si venituri profesionale nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala"
sau nu pricep

OUG 82/2010 nu se aplica PFA ci drepturilor de autor si contractelor/conventiilor civile. Ca PFA si angajat cu carte de munca nu se datoreaza CAS.

Alte discuții în legătură

Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug 58/2010, va rog parere ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata cu norma intreaga la o institutie, unde am carte de munca si mi se retin si vireaza ... (vezi toată discuția)