Buna dimineata!
Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata cu norma intreaga la o institutie, unde am carte de munca si mi se retin si vireaza toate contributiile datorate bugetului de stat. Ocazional colaborez cu 2 firme care se ocupa cu cercetari de marketing, care imi retin si vireaza impozitul pe venit pentru sumele cu care ma platesc - intre 20 de lei si 40 lei o colaborare: uneori trec si 3 luni intre doua proiecte, deci sumele castigate nu sunt mari. Acum mi s-au trimis 2 instiintari de la aceste firme: una din ele spune ca in continuare imi va retine doar impozitul pe venit, cealalta spune ca imi va retine toate contributiile conform OUG 58. Cine are dreptate, va rog? Am citit si eu ordonanta, si mi se pare ca nu ar trebui sa mi se retina decat impozitul pe venit, deoarece, citez:
(1) Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit.
(6) Persoanele care, in mod ocazional, realizeaza, pe langa veniturile de natura salariala, si venituri de natura profesionala definite la art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.
Tinand cont ca sumele sunt mici, iar uneori plata prestatiei mele abia acopera comisioanele cardului de debit, mai bine renunt. Sunt luni in care nu am nicio comanda, si soldul cardului este pe minus. Poate ma mai trezesc si la biroul de credite :)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
ContSters126200 , utilizator
13:36, 28 Septembrie 2010