avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare - Cumparare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare - Cumparare

buna seara

o intrebare ,Doresc sa achizitionez un autoturism de la o societate comerciala intrebarea e pe factura in dreptul cumparatorului pot aparea 2 persoane ? si ce trebuie sa apara pe factura mentionez ca masina nu e noua
Cel mai recent răspuns: Acilegna , utilizator 20:10, 20 Martie 2011
buna seara

de ce 2 persoane ?
Achizitionarea autoturismului se face de catre o singura persoana deoarece aceasta urmeaza a fi inmatriculat si nu este posibila inmatricularea autoturismului decat pe numele proprietarului care in acest caz nu poate fi decat o singura persoana.
In primul rand este necesar incheierea unui contract intre cele 2 persoane (PJ si PF, banuiesc ca aceasta este calitatea cumparatorului) in care sa se specifice printre altele, valoarea, conditiile de plata, marca, datele de identificare ale autoturismului (seria sasiu), nr. inmatriculare. (consultati sectiunea documente utile din cadrul acestui forum, cu siguranta gasiti un ctr. cadru VC)
Contactul este insotit de PV predare-primire in care sunt inscrise si conditiile in care a fost predat/primit autoturismul (nr. de chei, starea de functionare, actele autoturismului). NB. La primirea certificatului de inmatriculare sa aveti inscris de catre vanzator la rubrica "Instrainat catre:" numele cumparatorului, data, semnatura/stampila (vanzatorului). Acest lucru va este necesar la inmatricularea autoturismului.
Factura trebuie sa contina marca, datele de identificare ale autoturismului, ctr. in baza caruia a fost emisa factura, data scadenta de plata (mentionata in contract), valoarea, etc.
Sper sa va fie de folos.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Acilegna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta ramane valabila? zcb zcb Buna seara, fiul meu a avut un autoturism la care a achitat rovigneta pe intreg anul. Acum si-a vandut autoturismul, dar a pastrat numerele( erau ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de prima inmatriculare anaf leontinbadescu leontinbadescu buna seara...am cumparat acum 3 saptamani un autoturism,inmatriculat in romania la 29.01.2007...referitor la taxa de inmatriculare mi-a fost prezentata o ... (vezi toată discuția)
Am terminat leasingul.nu am r.c.a.in o luna pe ce nume fac asigurarea? ioana.2009 ioana.2009 am avut leasingul pe r.c.i.. am terminat cu ei,dar acum o inmatriculez pe p.j.,cu totul alta decat cea trecuta la utilizator.in timpul lunii in care nu am ... (vezi toată discuția)