avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Tatal este nascut in 1955 si este bolnav ,are 25 de ani de munca inclusiv stagiul militar .As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie pe caz de boala .
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:34, 17 Martie 2011
Din textele legii 263/2010:
"Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă". Incadrarea in gr. de invaliditate se face de catre comisia de expertiza medicala.
"Pentru evaluarea capacității de muncă, cererea și documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiză medicală a capacității de muncă din cadrul casei teritoriale de pensii competente, în funcție de domiciliul solicitantului".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala(neoplasm mamar,grad de handicap accentuat) ela.grecu@gmail.com ela.grecu@gmail.com Am 32 de ani de muncă,din care 14 ani și 3 luni in grupa a 2-a,de 4 ani am suferit o mastectomie totala,sunt încadrată cu grad 2 de handicap,am 2 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? iftode_marcela iftode_marcela sunt inginer si am o vechime totala de 32 ani (cotizatie). sunt bolnav de diabet tip II de 4 ani, am tensiune arteriala mare, colesterolul mare, vasele inimii ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate marius_zah marius_zah Buana ziua ! AS dori niste informati in legatura cu obtinerea unei pensi la stat! Sunat din Maramures! Problema este urmatoarea, mama mea este bolnava de ... (vezi toată discuția)