avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

tatal meu a decedat acum doua saptamani si dorim sa dezbatem succesiunea.este vorba de un apartament si un depozit de 10 000 lei.suntem doi frati si de sotia tatalui.tata meu s a recasatorit dar apartamentul este luat in timpul casatoriei cu mama mea care intre timp a decedat .cum se face dezbaterea?mentionez ca nu am dezbatut mostenirea dupa mama care a decedat de 17 ani.ce acte ne trebuiesc?cat dureaza?stima.
Cel mai recent răspuns: marinica71 , utilizator 06:57, 20 Martie 2011
Veti avea de dezbatut doua succesiuni: cea dupa mama si apoi cea dupa tata. Aveti nevoie de certificatele de deces ale parintilor, actul de proprietate al apartamentului, dovada achitarii taxelor si impozitelor pentru imobil, cartile de identitate ale dvs. si....bani pentru taxele la notar.
Va prezentati la notar intai pentru programare, deoarece este posibil sa nu puteti discuta pe loc. Nu dureaza mult ( 30 min-o ora).
dupa dezbatere noi copiii vrem sa vindem acest apartament dar actuala sotie nu doreste sa vanda si sa plece din casa desi are o garsoniera deci are unde locui.cum o putem determina legal pe aceasta sa si vanda o data cu noi partea?stima
Cu argumente din care sa rezulte ca aceasta solutie ar fi in avantajul fiecarei parti.

Daca nu veti fi suficient de convingator, va ramane calea partajului prin instanta.
ce pot obtine la partajul prin instanta?eu si fratele dorim sa vindem aceasta casa dar sotia tatalui nu.suntem oameni linistiti si nu ne place scandalul si dorim ca sotia tatalui sa plece din casa iar in momentul vinderii sa i dam partea.cum putem face asta?
mergeti la unnotar sau la un avocat.
depinde daca va intelegeti sau nu.
depinde de acte

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si renuntarea la imobil in favoarea fratelui bw52110 bw52110 buna ziua ! la 1.03.2015 a decedat tatal nostru ,noi fiind 5 frati(4 fete si un baiat) mama este in viata ,toate ,inclusiv mama vrem sa dam semnatura la ... (vezi toată discuția)