avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare pierderi cauzate de chiriasi
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare pierderi cauzate de chiriasi

Am inchiriat o garsoniera unui ins care nu a mai platit nici chiria de 2 luni, dar nici intretinerea. Omul m-a tot mintit, ba ca va depune banii in cont, ba sa ne intalnim si nu se prezinta la locul de intalnire, ...si tot asa ma tine de 2 luni fara sa imi plateasca un leu. Dupa ce m-am informat , am aflat ca dupa 3 luni as putea merge la tribunal pentru a-l evacua. Problema se pune astfel: se merita? Adica , in cazul in care voi castiga procesul, mi se vor restituii chiriile neachitate si platile la intretinere + taxele de judecata? Voi iesi in pierdere? O alta problema ar fi contractul... i l-am cerut si nu vrea sa mi-l dea pentru a-l anula. Individul o tot lungeste , iar rabdarea mea se apropie de sfarsit.Nici macar nu locuieste in imobilul inchiriat, iar datoriile la intretinere se tot aduna. Ce este de facut? In cel mai rau caz , cum pot sa scap de el?

Cu deosebita consideratie , T-BONE !

Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
T-BONE, utilizator
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 09:30, 19 Martie 2011
Daca detineti documentele legale care sa ateste inchirierea,ca restantele au fost acumulate de catre chirias,functie de valoarea restantelor,de regula se merita a demara actiune in instanta pentru obligarea la plata a persoanei care a inteles sa locuiasca fara sa isi achite obligatiile aferente fata de proprietar si fata de asociatie
Daca detineti documente temeinice,instanta nu dureaza de regula mult
Problema majora se ridica daca,obtineti hotararea favorabila dvs,aceasta poate fi executata,debitorul are posibilitatea financiara sa achite sau bunuri care eventual sa fie executate?
Pentru ca daca persoana in cauza nu are posibilitati materiale ,sau alte bunuri in evidenta,nu se justifica demararea procedurii de recuperare in instanta
problema nu este daca vi se platesc daunele ci daca chiriasul are bani sau bunuri in echivalentul sumei datorate pentru a fi stinsa creanta.
Eu consider ca problema proprietarului este recuperarea spatiului si reducerea pierderilor, astfel ca recomand introducerea actiunii in instanta, indiferent daca chiriasul-debitor este solvabil sau nu. Fara o actiune in justitie, imobilul va acumula datorii, proprietarul nu poate intra in posesia lui si timpul va curge in defavoarea proprietarului.
Nu inteleg un lucru:
O alta problema ar fi contractul... i l-am cerut si nu vrea sa mi-l dea pentru a-l anula. Individul o tot lungeste , iar rabdarea mea se apropie de sfarsit.Nici macar nu locuieste in imobilul inchiriat, iar datoriile la intretinere se tot aduna.

Nu aveti contract de inchiriere? ;)

Ba da, am contract de inchiriere la Fisc! Persoana careia i-am inchiriat imobilul nu mi-a dat contractul pe care il detine (sunt 3 contracte: 1 la mine, 1 la fisc, 1 la chirias) pentru a-l anula, chiar daca as iesi in pierdere (doresc sa scap cat mai repede de el si sa nu ma complic prin tribunale). Ce parere aveti de perioada necesara solutionarii actiunii in instanta? Pe cale amiabila... a tot amanat ca imi va da banii si nu am vazut niciunul.
durata este legata de modul in care se administreaza probele. daca exista contract trebuie sa faceti dovada neplatii chiriei. Daca reusiti sa faceti aceasta dovada la primul termen de judecata procesul se poate incheia destul de repede la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic cristina_apia cristina_apia Am o chiriasa cu care am contract de inchiriere dar care nu si-a platit intretinerea la bloc. Locuiesc in alta localitate, in Giurgiu, iar apartamentul este la ... (vezi toată discuția)