avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu de crestere si ingrijire copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa primeasca inapoi la serviciu angajatul care se afla in crestere si ingrijire copil, inainte de implinirea perioadei de 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 18 Martie 2011
Da, daca acesta dedpune cerere inacest sens.
Va multumesc, dar ce act normativ prevede aceasta?
Pentru ca eu am citit OUG 148/2005 si nu scrie nimic in acest sens.
In intervalul de pana la doi ani salariata poate cere oricand incetarea suspendarii contractului si reluarea activitatii. Nu exista interdictie in acest sens sau o clauza legala ce obliga persoana sa efectueze concediul pana cand copilul implineste 2 ani.
Art.1 se statueaza ca, persoana "beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani".
Este un drept al persoanei care poate uza de el partial, reluand activitatea profesionala oricand doreste pana la implinirea varstei copilului de 2 ani (dupa o perioada de luna, sase sau un an si 11 luni) sau total, activitatea fiind reluata la data implinirii varstei copilului de 2 ani.

Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters42179, utilizator
Va multumesc pentru informatii.O zi buna
tagus6 a scris:

Va multumesc, dar ce act normativ prevede aceasta?
Pentru ca eu am citit OUG 148/2005 si nu scrie nimic in acest sens.

Acest lucru este prevazut in Normele de aplicare ale acestei Ordonante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie sara-alina sara-alina Buna seara.Fetita mea implineste 2ani pe 02.08.2015,am ales sa stau 2ani CCC, as vrea sa ma intorc la munca mai devreme,si as vrea sa stiu daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Incetarea concediului crestere copil florina-carmen florina-carmen conform carei legi sau ordonante,activitatea in campul muncii se incepe a doua zi de la implinirea varstei de 2 ani. (vezi toată discuția)