avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Stabilire drepturi salariale functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Stabilire drepturi salariale functionar public

Buna ziua!

Cum se stabileste salariul de baza pentru personalul contractual incadrat, care vor fi numiti in functii publice?
ex. - inspector II, vechime in spec. studiilor 6 ani, salar de baza 915 lei, va fi numit in functia publica de inspector I, grad profesional principal cu un salar de baza de ...?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:49, 21 Martie 2011
Prin asimilare, i se acorda drepturile salariale pe care le primeste cineva deja functionar public, cu aceeasi functie, clasa, grad si gradatie.
Cat este sporul de vechime care intra in acel salariu de baza? Pentru ca, daca ar fi sa intoarcem ceasul inapoi, pot sa va spun ca salariul de baza fara nici un fel de sporuri incluse pentru inspector I principal va fi de 958, la care aplicati sporurile aferente ( am luat salariul de baza aferent fp inspector I principal treapta 1, ca tot s-au desfiintat treptele de salarizare:D, care este de 1111 RON; am scazut 25% si am aplicat 15% si a iesit 958 RON).
La acesti 958 RON trebuie aplicat sporul de vechime si alte drepturi de care beneficiaza persoana respectiva.
salar OG nr.10/2008: 922 baza, 138 lei(15%) spor vechime
salar cf. Legea nr.330: 922+138=1060 lei;
salar cf.Legea nr.285: 1060*(1-25%)=795 lei, 795*(1+15%)=915 lei
Ca si functionar public, daca are doar sporul de vechime de 15%, va avea salariu de incadrare de 958+144=1102 RON.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea este corecta? marynuksavu marynuksavu sunt icadrata in cadrul PMP - OFICIUL PUBLIC PROIECTdin anul 2001:inspector I A, in anul 2008 am absolvit cursurile facultatii de contabilitate,iar in anul ... (vezi toată discuția)
Salariu inspector principal primarie ariela1980 ariela1980 Rog precizarea salariului pentru inspector primarie grad principal, vechime 12 ani in munca, 2 copii in intretinere, spor conditii deosebite 15%. ... (vezi toată discuția)
Salarizare inspector principal functionar public Laczkogy Laczkogy Sunt functionar public, Inspector principal cu studii superioare de scurta durata, clasa 41, grad.4.Care este salarul meu de incadrare? Va multumesc! (vezi toată discuția)