avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Informatii confidentiale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Informatii confidentiale

La firma unde lucrez, am descoperit intamplator ca administratorul de retea, are un homework , de unde poate vedea oricand tot ce se afla in calculatoarele noastre. Noi suntem economisti si habar nu avem cum e cu IT-ul. Ea vede tot si cand spun tot, spun inclusiv messengerul si ce aveam in My document.
Are voie sa aiba acesta obtiune, de a putea transporta si vedea de oriunde date confidentiale ale firmei? , ca de informatiile despre noi nu mai vorbesc pentru ca nu ne-a pus nimeni sa le asternem in calculatorul de la servici. Pentru ca asta e obtiunea care am gasit-o la mine in calculator "Everywhere", si cand am cerut sa-mi dea intreaga retea imi arata ca un anumit computer nu este vizibil, adica cel de acasa.

Va multumesc mult ,
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:44, 8 Aprilie 2011
In primul rand in calculatorul de la servici nu au ce cauta date personale, id-ul de messenger este inclus. Administratorul de retea are voie sa vada date confidentiale, evident din moment ce lucreaza pentru aceeasi firma. Daca are voie sa utilizeze de acasa depinde de poitica firmei, dar banuiesc ca este facut cu buna stiinta tocmai pt ca dvs sa puteti avea suport IT non-stop, e un soi de job prelungit si acasa si nu e tocmai placut
Discutia e mult mai ampla. Un anumit nivel de control asupra datelor existente in calculatoarelor angajatilor este ok, nu insa un control exhaustiv (de exemplu emailuri din conturile personale, messenger, etc). In tot cazul, aceasta monitorizare este supusa unor conditii: in primul rand notificarea ANSPDCP (dataprotection.ro), si apoi informarea dvs. (a tuturor angajatilor) expresa asupra tuturor tipurilor de date supravegheate. Consimtamantul nu vi se cere cata vreme prelucrarea acestor date este circumscrisa unui interes legitim al angajatorului. NB: monitorizarea totala nu serveste un interes legitim.

Legea care va intereseaza in primul rand este 677/2001. Cateva surse de informare:
[ link extern ]
[ link extern ]
si mai ales [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la firma tierry tierry Ma intereseaza cum ma protejeaza legea (si mai precis care lege) in cazul in care am descoperit pe calculatorul meu de la servici programe de spionare ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice gabyt3lu gabyt3lu Am sa incerc sa fac un mic rezumat , mai mult ca sigur ca am sa revin cu detaliile necesare daca-mi sunt cerute cat si ptr a vedea raspunsurile dumneavoastra ... (vezi toată discuția)