am si eu cateva nelamuriri si poate imi explica cineva. Am lucrat pana pe 31 iulie la o firma de unde mi-am dat demisia. Incepand cu 1 august mi-am facut un contract de conventii civile prestari servicii. la c.a.s. mi s-a spus ca nu beneficiez de indemnizatie... De ce? In OUG 111/2010 spune ca persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii cpoilului au realizat timp de 12 luni venituri din.... activitati independente.... .In codul fiscal definirea activitatii independente: veniturile din activitati independentecuprind veniturile comerciale, de profesii libere etc... . Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor din prestari servicii, altele decat cele prevazute la alin.3, precum si din practicarea unei meserii. Va rog frumos... lamuriti-ma!!!!! Nu mai inteleg nimic!!! am dreptul la ccc????:sorry:
1. Aveti dreptate este asa cum spuneti dvs. Venitul din conventie civila este un venit profesional supus impozitarii.
2. Nu la "CAS" trebuia sa intrebati ci la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, ea fiind cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
Buna!
Eu ced ca beneficiati, nu vad nici un impediment. V-ati adresat la Serviciul Asistenta si Protectie Sociala?....pt ca ei sunt cei care primesc dosarele
SI INCA CEVA. NU GASESC NICAIERI CEVA DESPRE CONCEDIUL PRE SI POSTNATAL. LA CONVENTIILE CIVILE NU BENEFICIEZI? SI TEORETIC POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIE, NU? MULTUMESC FRUMOS.