avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conventiile civile si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conventiile civile si CCC

am si eu cateva nelamuriri si poate imi explica cineva. Am lucrat pana pe 31 iulie la o firma de unde mi-am dat demisia. Incepand cu 1 august mi-am facut un contract de conventii civile prestari servicii. la c.a.s. mi s-a spus ca nu beneficiez de indemnizatie... De ce? In OUG 111/2010 spune ca persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii cpoilului au realizat timp de 12 luni venituri din.... activitati independente.... .In codul fiscal definirea activitatii independente: veniturile din activitati independentecuprind veniturile comerciale, de profesii libere etc... . Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor din prestari servicii, altele decat cele prevazute la alin.3, precum si din practicarea unei meserii. Va rog frumos... lamuriti-ma!!!!! Nu mai inteleg nimic!!! am dreptul la ccc????:sorry:
Cel mai recent răspuns: fivinita , utilizator 13:19, 22 Martie 2011
1. Aveti dreptate este asa cum spuneti dvs. Venitul din conventie civila este un venit profesional supus impozitarii.
2. Nu la "CAS" trebuia sa intrebati ci la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, ea fiind cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
Buna!
Eu ced ca beneficiati, nu vad nici un impediment. V-ati adresat la Serviciul Asistenta si Protectie Sociala?....pt ca ei sunt cei care primesc dosarele
multumesc frumos. Am sa merg. Va multumesc din suflet.
SI INCA CEVA. NU GASESC NICAIERI CEVA DESPRE CONCEDIUL PRE SI POSTNATAL. LA CONVENTIILE CIVILE NU BENEFICIEZI? SI TEORETIC POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIE, NU? MULTUMESC FRUMOS.
Cititi OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate.

Alte discuții în legătură

Conventia civila se ia in calcul la indemnizatia de maternitate si cea de crestere a copilului? ioana-elena81 ioana-elena81 Ce taxe trebuie achitate ca prestator - persoana fizica intr-o conventie civila de prestari servicii cu o intreprindere individuala pt ca sa se ia in calcul la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata m0na83 m0na83 sotul meu este angajat de la data de 26 10 2010,eu sunt insarcinata si nasc la sfarsitul luni august 2011,as vrea sa stiu daca sotul poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil o doamna care are conventie civila de mai mult de 12 luni si a obtinut venit la care a achitat ... (vezi toată discuția)