avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal de inselaciune

sunt cercetat intr-un dosar de inselaciune pe internet in cazul unor schimburi de telefoane , adica oamenii i-mi trimiteau un telefon sau produs electronic si eu le trimiteam altceva in schimbul acestor obiecte, la numar 3 persoane. am recunoscut fapta , s-a recuperat in mare parte prejudiciu , sunt la prima abatere , am fost retinut 24 de ore dupa care am fost anchetat de un procuror , care mi-a emis o ordonanta de a nu parasii localitate 30 de zile , scriind ca am creat un prejudiciu de 3800 ron dar repet o mare parte din bunuri au fost recuperate adica le-am da eu .. intrebarea mea este ? acum ce va urma ? un proces ? trebuie sa ma inteleg si cu partiile vatamate sa platesc si prejudiciu ? si un rezultat al procesului daca i-mi pueti da : adica inchisoare cu suspendare sau amenda penala ? va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: ionutz2011cent , utilizator 10:35, 15 Aprilie 2011
Circumstantele atenuante vor cantari in favoarea dvs.Era bine sa va duceti la audieri cu un avocat,dar nu e tarziu nici acum.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
avvalentina, utilizator
In procesul penal exista doua parti; una fapta consumata ca infractiune (latura penala) si adoua este prejudiciul (latura civila a procesului).
Chiar daca se recupereaza in totalitate prejudiciul fapta ramane in sarcina faptuitorului ca infractiune consumata.
Ce va urma numai Judecatorul poate sa va spuna prin hotararea ce o va pronunta.
Sa dai un pronostic ce se va intampla nu se poate da,,,,,Orice sactiune are caracter de a evita recidiva si a corija pe faptuitor si de al face sa inteleaga ca si el trebuie sa cunoasca legislatia si sa o si respecte#-o:(
in primul rand multumesc pentru raspunsul dvs si timpul acordat...dar exista ca la sfarsitul procesului sa fiu condamnat cu suspendare ? sau doar amenda penala ? si exista cale de reabilitare imediat dupa proces ..sau dupa un anumit timp ? multumesc anticipat
Incercati in primul rand sa reparati prejudiciul in totalitate, sa aveti o atitudine de regret cu privire la faptele savarsite, sa recunoasteti fapta pt a vi se reduce pedeapsa cu o treime si sa va luati un avocat . Aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare, cat despre amenda penala nu as putea sa ma pronunt, de aceea aveti nevoie de un avocat pt a va obtine o pedeapsa cat mai usoara. Rebilitarea nu intervine niciodata dupa proces si veti ramane cu cazier pt o perioada de timp in functie de pedeapsa aplicata.
Ionut,
Daca acoperi prejudiciul pana la prima hotarare judecatoreasca vei primi amenda administrativa care se inscrie in cazier conform modificarilor aduse de legea 202/2010 la art 74 Cod Penal.
Ia-ti un avocat si nu o sa ai probleme.

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Buna inselaciune cu prejudiciu de 3000 de euro ati24 ati24 Buna am comis o inselaciune cu prejudiciu total de 3000 de euro oare suma asta reprezinta un grad de pericol social al unei infractiuni aducand o atingere ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)