Sunt casatorita din 05.05.2007 conform Certificatului de casatorie seria CE nr.014530 emis de Consiliul Local Galati si semnat de doamna ofiter de stare civila Trandafir Mihaela-Gabriela.
Fac aceasta precizare, deoarece am descoperit cu stupoare ca in declaratia de casatorie in locul semnaturii sotului meu se gaseste o alta semnatura.
Precizez ca eu am depus declaratia de casatorie semnata doar de mine, dar completata si cu datele sotului, deoarece mi s-a spus ca sotul va semna ulterior in data oficierii casatoriei, el fiind din alt judet.Ne-am casatorit, a fost oficiata casatoria, am avut martori.Intr-o discutie ulterioara cu sotul meu, acesta mi-a spus ca nu-si aminteste sa fi semnat si declaratia de casatorie.Am verificat la Serviciul de stare civila Galati si am vazut in declaratia de casatorie o alta semnatura decat a sotului.
In registrul de casatorii se afla semnatura reala a sotului.
Am solicitat o copie dupa declaratia de casatorie, nu mi s-a eliberat.Mi s-a raspuns ca este valabila casatoria dar nu s-a suflat nici o vorba despre semnatura "falsa".Cand am vazut ca intr-un registru de stare civila poate aparea o alta semnatura nu mai am incredere in spusele doamnelor de acolo.As dori sa stiu daca in acest caz - casatoria este nula sau valabila si daca trebuie sa fac vreun demers pentru a intra in legalitate.Multumesc.
Daca declarantul nu poate semna - ceea ce reprezinta cazuri extrem de rare -, declaratia se semneaza de catre delegatul starii civile care va mentiona ca datele inscrise in declaratie corespund cu cele declarate verbal si ca s-au citit din cuvant in cuvant declarantului.
Casatoria dvs este valabila, nulitatea unei casatorii este prevazuta de art.19 coroborat cu art.4, 5, 6, 7 lit. a), art. 9, 13 ind.1 şi 16 C.fam. Printre cazurile de nulitate prevazute de lege nu este prevazuta si situatia dvs.
Sotul meu putea semna personal, in plus se putea cere completarea declaratiei de casatorie la primaria lui de domiciliu.Insa acestea sunt lucruri pe care le-am aflat ulterior.Deci cu semnatura aceea "falsa" cum ramane ?Las situatia asa cum e?Daca era bigam?Va multumesc.
A doua casatorie
oti_s
O persoana casatorita cu un cetatean strain si divortata, in Spania, vrea sa se recasatoreasca in Romania. Actele de care are nevoie pentru a doua casatorie se ... (vezi toată discuția)