avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Viza somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Viza somaj

Pe 17.03.2011 mi-a expirat perioada de somaj.Trebuia sa pun viza pe 8 februarie dar din motive personale nu m-am putut prezenta la viza.Acum mi s-a spus ca am pierdut banii.Credeti ca mai exista vreo cale sa obtin banii?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 19 Martie 2011
1. Era obligatia dvs. legala sa va prezentati lunar la ALOFM pentru vizarea carnetului de somaj, la data stabilita de aceasta.
2. Daca ati avut motive serioase (internare, deces in familie, nunta in familie etc.) puteti demonstra asta si vi se va restitui indemnizatia de somaj pe luna respectiva.
Am fost ieri la AJOFM BUZAU si mi s-a spus ca am pierdut banii ptr ca este tarziu si nu se mai poate face nimic.Este vina mea ca nu m-am prezentat la data respectiva,dart ma gandeam ca totusi exista o cale de a-mi recupera banii.
Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 27.
(1) Mãsura suspendãrii plãţii indemnizaţiei de şomaj, prevãzutã la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege, pentru neîndeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 41 alin. (1) lit. a) din lege, se revocã în situaţia în care beneficiarul probeazã cu acte justificative cã nu şi-a îndeplinit aceastã obligaţie din motive neimputabile lui.

(2) Se considerã motive neimputabile beneficiarului urmãtoarele situaţii:
a) naşterea unui copil;
b) cãsãtorie;
c) îmbolnãvire;
d) decesul soţului, soţiei sau al rudelor pânã la gradul al doilea inclusiv;
e) forţa majorã.

(3) Beneficiarul trebuie sã prezinte actele justificative prevãzute la alin. (1) în termen de 30 de zile de la data prevãzutã la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj GeorgianStefan GeorgianStefan Am absolvit liceul si mi-am depus actele pentru somaj si din luna septembrie 2014 nu am reusit sa pun viza. Pot sa primesc banii pe urmatoarele luni?// (vezi toată discuția)
Viza somaj NedelcuCarmen NedelcuCarmen Azi, pe data de 18 octombrie 2010 trebuia sa merg la sa pun viza si am uitat. Daca o sa merg maine este o problema asa de grava?Inseamna ca nu mai primesc ... (vezi toată discuția)