avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare act vanzare cumparare cu proprietar minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare act vanzare cumparare cu proprietar minor

poate fi revocat un act de vanzare cumparare facut la notar in care copilul este proprietar daca parintii copilului doresc revocarea actului
Cel mai recent răspuns: centrud , utilizator 15:27, 19 Martie 2011
depinde ce motivul pe care vor sa il invoce ca temei de fapt pt rezolutiunea actului de vanzare-cumparare? de ce vor anularea actului?
in principiu un contract de vanzare cumparare poate fi revocat daca partile contractante nu-si respecta obligatiile asumate prin respectivul act, ori daca se descopera un viciu al bunului ce face obiectul contractului, etc. pe ce motiv doresc revocarea actului? minorul cati ani are?
Nu , teoretic nu.Din moment ce exista o vanzare valabil inchieiata..nu.Doar daca la inchieerea actului ar fi fost incalcate niste norme imperative...
Dar spuneti-ne , asa ati gandit la momentul inchiieerii actului? trebuie sa stiti ca un contract de vanzare-cumparare, daca este un act pur si simplu si nu contine clauze care ar permite instrainatorului sa ceara desfiintarea, este un act foarte sigur pentru cumparator.
Se poate cere desfiintarea actului daca parintii nu au incuviintat vanzarea.
lazu a scris:

Se poate cere desfiintarea actului daca parintii nu au incuviintat vanzarea.


Pai eu am inteles ca tocmai parintii ar fi vanzatorii...si daca nu ar fi fost ei tot ar l-ar fi reprezentat sau asistat la inchieerea actului.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters181996, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)
Lamuriri aspecte contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si dreptul de uzufruct viager mayashu mayashu Buna ziua! Permiteti-mi sa va prezint urmatorul caz: Parintii au doi copii. Unuia (copilul1) ii cumpara un apartament de la o terta persoana prin contract de ... (vezi toată discuția)