avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedepse

va rog puteti sa.mi spuneti ce pedeapsa risca cei 2 care mi.au taiat cauciucurile??m.au sunat cei de la politie si ai spus ca cei doi au recunoscut fapta....va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 17:29, 20 Martie 2011
ati inceput un nou subiect fara sa mai postati toata situatia. din taierea unor cauciucuri vor primi cel mai probabil amenda.
Dar este de ajuns ceea ce a postat initiatorul subiectului, pentru ca fapta se incadreaza usor in art 217, alin 1 Cod penal, articol in care se prevad sanctiunile aplicate pentru distrugere, asa ca faptuitorii pot primi, cel mai probabil, intre o luna si 3 luni inchisoare, sau amenda, iar pe langa acestea daune pentru prejudiciul cauzat partii vatamate.
Si taierea unor cauciucuri reprezinta distrugere, tocmai prin aceasta distrugere, bunul, autoturismul, este adus in stare de neintrebuintare.
Nucusor, presupun ca dv ati facut plangerea, daca intervine impacarea partilor raspunderea penala este inlaturata.

Cu alte cuvinte, in mod normal cei doi vor incerca sa se impace cu dvs deoarece doar asa scapa fara cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Distrugerea de acte personale INFORMAT INFORMAT Va rog, daca stie cineva care este actul normativ care incrimineaza distrugerea de acte personale: contracte de casa, sau alte acte de importanta de catre ... (vezi toată discuția)