avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea concediului pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea concediului pentru cresterea copilului

buna numele meu e daniela si as avea o intrebare pt ca sincer nu mai inteleg nimic.noua lege ce priveste concediu pt cresterea copilului adica mamele care vor sa renunte la acest concediu pt a incepe lucrul este valabile si pt cele care au nascut anul trecut.magazinul unde am lucrat eu s-a inchis dar as dori sa incep lucrul in alta parte, daca m-as angaja as beneficia de cei 500 de lei pe care ii acorda statul.fetita mea are 1 an si o luna dar as dori sa merg la lucru.puteti sa ma ajutati?va multumesc
Cel mai recent răspuns: danna&aida , utilizator 20:47, 22 Martie 2011
1. Deoarece copilul este nascut inainte de 01.01.2011 intrati sub incidenta OUG 148/2005 care spune ca daca va reluati activitatea inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului atunci vi se acorda un stimulent de 100 lei lunar pana ce copilul implineste 2 ani (plus alocatia de 200 lei).
2. OUG 111/2010, care prevede un stimulent de insertie de 500 lei lunar, se aplica numai in cazul nasterilro incepand cu 01.01.2011.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, salariatul poate sa renunte la CCC si sa opteze pentru stimulentul de insertie? Acest lucru este posibil de cand implineste copilul 1 an pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)