avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu sunt de acord cu divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu sunt de acord cu divortul

Sotia a inaintat cerere de divort ,primul termen 06.04.2011 in cerere ca motive sunt enumerate:
datorita geloziei sale a devenit insuportabil, avand parte de certuri , jigniri, loviri si amenintari. Motivele invocate nu sunt reale ceea ce ma face sa cred ca doreste divortul doar ca un moft. Avem 2 copii unul minor de 14 ani si 6 luni si unul major de 19 ani. Intrebarea mea este:1 daca nu are martori iar eu in intampinare mentionez ca nu sunt reale motivele si aduc si martori sa demonstrez acest lucru am sanse sa nu se accepte dererea?
2. Pot folosi ca martor copilul cel major avand in vedere ca el este prezent in familie si stie ce se intampla mai tot timpul?
3. Daca nu fac o cerere reconventionala prin care sa cer si eu incredintarea minorului am posibilitatea ca ulterior sa cer acest lucru?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dancerhd , utilizator 20:24, 2 Iunie 2011
1. Nu
2. Da, insa doar cu acordul sotiei
3. Da, insa mult mai dificil decat in timpul procesului de divort
1.Actiunea reclamantei va fi admisa daca probeaza ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea nu mai poate continua.
Evident este dreptul dvs. sa formulati intampinare si sa aratati ca nu sunt motive temeinice pentru desfacerea casatoriei, insa daca reclamanta probeaza ca sunt motive temeinice, casatoria se va desface.
2.Nu puteti folosi copilul major in calitate de martor.
Legea interzice audierea martorilor descendenti rezultati din casatoria partilor.-art.190 c.proc.civ.
3.Daca nu formulati acum o cerere reconventionala de incredintare, se poate formula ulterior , dupa un anumit timp o cerere de reincredintare minor, insa va trebui sa probati ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
Angajati avocat.
copiii, chiar si majori, nu pot fi martori in procesul de divort.
sotiei i se va respinge cererea daca nu are motive reale de divort (sansele sunt cam mici, motive exista daca le cauti)
puteti cere incredintarea copilului acum sau ulterior, puteti cere reincredintarea lui. aveti sanse daca acesta doreste sa stea la dvs. avand 14 ani acum, va fi audiat in camera de consiliu
Buna seara,
Domnule,se spune ca "nu iese fum fara foc ".Cu tot respectul, un cuplu casatorit mai bine de 20 ani nu poate ajunge la destramare-divort," ca un moft al unuia dintre soti ",Motive de (discutii,nemultumiri...divort),cu siguranta sunt (in oricare cuplu sunt probleme) din moment ce sotia a facut acest pas.
Multe daca nu totul,acum depind/e de dvs.O cunoasteti cel mai bine,si sunt sigura ca veti (incerca cel putin) sa remediati situatia actuala.Plecati-va urechea si la nemultumirile dinsei,chiar daca uneori vi se par nepotrivite.Salvati-va casnicia.:luck:
Moftul este ca ea are o alta relatie, iar pe mine m-a deranjat cel mai tare ca a facut in asa fel incat sa par eu vinovatul iar motivele invocate nu au nici o baza reala.
Multumesc pentru sfaturi si pentru idei. Totusi legislatia se bate cap in cap
Mi-am angajat avocat si acesta va stii ce este de facut

Alte discuții în legătură

Recurs reincredintare minor EmiliaPopa EmiliaPopa Buna seara.Ma confrunt cu o situatie si v-as ruga,daca se poate, sa ma lamuriti: -tatal minorului a deschis actiune de judecata pt reincredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)