Buna ziua,
As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In cateva fraze, fosta sotie, imi cere sa ii platesc pensie alimentara. Aceasta este cererea ei:
“catre judecatoria ____________
subsemnata B.M. ,domiciliata in __________ in calitate de sotie a numitului B.V. domiciliat in _________ , solicit acordarea pensiei alimentare pentru minorul B.E.V. nascut la data de 14 iulie 2009 in orasul _______.
mentionez ca numitul B.V. este angajat la ____________,strada_____.
solicit pensia alimentara sa fie introdusa pe cardul cu codul IBAN RO.........
data: 06.10 2010”
As avea catre dvs., niste intrebari legate de aceasta cerere:
-se poate cere pensie alimentara inainte de divort? (noi nu suntem divortati, doar despartiti in fapt)
- se poate cere pensie alimentara chiar daca “sotia” mai figureaza cu adresa din buletin pe adresa parintilor mei? (noi locuim la parintii mei). Nu ar fi trebuit ca “ sotia” sa isi schimbe domiciliul si apoi sa imi solicite acordarea pensiei alimentare?
-pot formula si eu cereri “sotiei” in intampinarea pe care o sa o depun la primul termen?
-eu vreau sa ii platesc pensie alimentara, cu toate ca atat eu cat si parintii mei i-am dat bani si necesarul pe care ea ni l-a tot cerut, mult mai multi bani, decat ar fi daca i-as plati pensia alimentara pe card. Eu as vrea ca copilul nostru sa il cresc eu, pentru ca am posibilitati materiale si sunt si angajat, pe cand “sotia” nu are nici o posibiliate materiala si nici nu este angajata ( nu a lucrat niciodata). Credeti ca ar trebui ca in aceasta intampinare sa ii cer custodia copilului nostru?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Daca a deschis divortul poate sa obtina castig de cauza.
Puteti cere vizitarea minorului dar va fi cerere reconventionala si nu intampinare in acest caz.
E posibil ca instanta sa disjunga reconventionala dvs.
Daca cereti incredintarea minorului instanta nu va mai putea disjunge cauza deoarece daca va este incredintat dvs. spre crestere, ingrijire si educare sotia ar urma sa fie obligata la pensie de intretinere.
1.Pensia de intretinere poate fi stabilita si inainte de divort, daca reclamanta probeaza ca dvs. nu contribuiti cu nimic la cresterea si educarea minorilor.
2.Se poate solicita pensie chiar daca reclamanta figureaza cu acelasi domiciliu ca si al dvs.
3.Avand in vedere ca dvs. ati contribuit la cheltuielile necesare cresterii si educarii minorilor, chiar mai mult decat s-ar cuveni potrivit procentului stabilit de lege, urmeaza sa va expuneti punctul de vedere pe cale unei intampinari pe care sa o probati cu inscrisuri, interogatoriul reclamantei si eventual martori daca nu aveti inscrisuri doveditoare ale contributiei banesti, solicitand evident respingerea actiunii ca neintemeiata.
Incredintarea minorului insa va trebui sa o solicitati in cadrul actiunii de divort ca si capat accesoriu al acestei actiuni, in situatia in care dvs. veti promova actiunea de divort.
Daca sotia dvs. va promova actiune de divort si va solicita incredintarea minorului, la randul dvs. o veti putea face solicitand pe calea unei cereri reconventionale incredintarea minorului.
Daca nu este deschis si divortul este mai greu de dovedit ca nu contribuie cu bani.
Problema ar fi si aceea ca atata timp cat va exista o hotarare judecatoreasca va trebui sa o respecte.
va multumesc tare mult de raspunsurile dumneavoastra.
Dupa parerea dvs de profesionisti, credeti ca am sanse reale ca judecatorul sa ii dea castig de cauza "sotiei" dupa toate motivele aratate mai sus?
Totusi e destul de interesant sa ma oblige la platirea pensiei alimentare iar noi sa nu fim divortati :)
Intampinare divort
28lacra
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)