avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj 30%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj 30%


Art. 73. - (1) Persoanele prevazute la art. 72 beneficiaza de aceasta suma si in situatia in care, in perioada pentru care au dreptul la indemnizatia de somaj, le inceteaza raportul de munca sau de serviciu la primul angajator si se incadreaza la un alt angajator.
Intrebari:
-incetarea raportului de munca cu primul angajator se poate face cu orice articol,de ex.demisie sau cu acordul partilor?
-este necesara continuitatea intre cele doua locuri de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 20 Martie 2011
1. Nici Legea 76/2002 nici Normele de aplicare nu ofera un raspuns direct la intrebarile dvs.

2. Nu este precizata conditia de incetare a CIM la primul angajator.

3. Dar pentru a primi cei 30% Normele spun ca trebuie ca lunar sa depuneti la AJOFM dovada ca sunteti sub CIM:
Art. 41.
(1) Beneficiarul drepturilor prevãzute la art. 72 din lege va depune lunar, pânã la data de 15 a fiecãrei luni pentru luna expiratã, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti unde se aflã în evidenţã dovada emisã de angajator din care sã reiasã cã a fost încadrat în muncã.

4. Luati legatura cu AJOFM sa va lamureasca pe deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatului si ale angajatorului neon butterflies neon butterflies daca un salariat care a fost angajat din somaj si in prezent primeste cei 30 % , ii inceteaza contractul cu firma , care sunt obligatiile atat ale angajatului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj hp777 hp777 Buna ziua. La data prezentei beneficiez de indemizatie de somaj, si doresc sa stiu care este procedura de a anunta AJOFM privind angajarea cu CIM, care sunt ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj - art. 72 din legea nr. 76/2002 dreptaciul dreptaciul 1) In cazul in care ma angajez cu contract de munca pe perioada nedeterminata beneficiez de 30% din indemnizatia de somaj? 2)Ce acte,demersuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)