avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce urmeaza dupa somatie?
Discuție deschisă în Executare silită

ce urmeaza dupa somatie?

buna seara,

am primit o somatie din partea unui executor judecatoresc, prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc in termen de o zi 4000 ron.
nu contesc somatia, dar ma deranjeaza enorm ca a fost emisa pe 17 martie si eu am gasit-o abia ieri in cutia postala.n-ar fi trebuit sa mi se dea personal?
si as vrea sa-mi spuneti care va fi pasul urmator dupa somatie.
vreau sa stiu daca mi se va pune direct poprire pe salariu sau va urma o discutie intre mine si executor inaintea popririi.
nu exista si varianta ca eu sa-mi iau un angajament de plata catre executor si daca nu-l respect sa se treaca la poprire?in acest caz ar trebui sa sun eu la executor?
miine vreau sa platesc o parte din bani.unde fac plata- la creditor ?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:48, 22 Martie 2011
se poate pune popriprire direct pe salariu
parerea mea este sa aveti odiscutie prealabila , incercati sa i propuneti varianta cu angajamentul , iar in cazul in care nu il vati respecta sa treaca la urmatoarea masura executorie.
In somatia transmisa , se trece de catre executor un nr. de cont bancar. Acolo depuneti banii, iar ulterior executorul ii restituie creditorului .Uitati-va in somatie!Nu e neparat nevoie de popririe, intrucat sunteti de buna- credinta si doriti sa achitati maine, partial, o suma de bani. Se va intocmi un proces-verbal cu executorul unde va luati angajamentul ca veti chita pana la un anumit termen suma datorata.SUCCES!
Somatia de plata emisa de un BEJ este un act procedural al procesului de finalizarea unui litigiu solutionat pe cale judecatoreasca, Actele de procedura se comunica direct (personal), prin agent procedural la domiciliul partii, prin posta, Dar exista unele particularitati, si anume; daca debitorul nu este acasa se comunica prin afisare se lipeste pe usa sau se pune pursisimplu in cutia de posta, daca se face comunicarea prin agent procedural acesta trebuie sa aiba in procesul verbal doi martori vecini cu debitorul..
Nu vad ceva nelegal ca va pus actele de executare in cutia de posta;
Va sfatui sa mergeti la BEJ-ul care a emis actele de executare si a dispus la cererea creditorului declansarea executarii silite, ca daca nu mergeti situatia se agraveaza si vor creste cheltuielile de executare, deasemeni creditorul poate cere actualizarea creantei cu coieficientul de inflatie..etc,:sorry:
multumesc foarte mult

datoriile mele sint catre furnizorul de caldura cet iasi, somatia specifica perioada decembrie 2007- sept 2009.eu am mai acumulat datorii dupa perioada sept 2009 dr acum sint obligata sa platesc executorului doar cit scrie in somatie, corect?
sau poate creditorul sa ceara actualizarea sumei?
si am mai platit in ianuarie pentru dec 2007,ian 2008 si feb 2008. de ce nu sint raportate aceste sume executorului?
deci miine nu platesc catre cet nimic, merg cu banutii la executor sau ii pun in contul din somatie?

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)
Bej someaza cu actualizare poprire finalizata de mult timp si infiintare alta noua Notsure Notsure Actualizare poprire. Am urmatoarea situate. O poprire ce a fost incheiata, achitata, anul trecut in vara, Caz inchis. Primesc de LA bej o instiintare ca a ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)