avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre legea 221, art 5
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre legea 221, art 5

Buna ziua. Bunicul meu a fost prizonier de razboi, timp de 8 luni, din 26 martie 1945. Conform legii, bunicul (care e in viata) poate sa ceara anumite despagubiri in bani. Care e suma maxima sau minima care poate fi ceruta? Cum se plateste suma? O singura data, sau in cateva rate in fiecare luna? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
polooradea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters200284 , utilizator 22:50, 24 Martie 2011
Legea 221/2009 se refera la condamnarile cu caracter politic din perioada comunista, iar suma prevazuta la art. 5 lit. a) pct. 1 este de 10.000 de euro.
Pe de alta parte, aplicarea art. 5 lit. a (unde sunt stabilite despagubirile) a fost suspendata prin Decizia nr. 1354/20.10.2010 a Curtii Constitutionale, fiind declarata neconstitutionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea despagubirilor ContSters79066 ContSters79066 Revin cu o întrebare pe care am mai pus-o în anul 2010 referitoare la acordarea desbăgubirilor în cuantum de 5.000 de euro, despăgubiri acordate în baza ... (vezi toată discuția)
Urmasii etnicilor germani deportati in rusia andreeaely andreeaely Buna ziua De curand am aflat de legea 221/2009 si as dori sa aflu care sunt pasii de urmat pt obtinerea unor despagubiri si daca exista sanse de obtinere a ... (vezi toată discuția)
Speta legea 221/09 MihaiBucur MihaiBucur Eu am formulat actiune cu 4 capete de cerere pe Legea 221: 1) Constatarea caracterului politic al condamnarii autorului meu, care de drept se incadra in ... (vezi toată discuția)