avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament din anul 1959
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament din anul 1959


Buna ziua

Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi.
In acest testament bunica declara urmatoarele: casatorita, cu un copil, las varului meu primar suprafata de…ha, transmisiunea proprietatii se va face dupa deschiderea succesiunii.
In acest testament sunt mai multe neadevaruri: bunica declara ca legatarul, este verisorul ei primar – se poate dovedi cu acte de stare civila ca nu exista nici un grad de rudenie intre bunica si legatar; ca terenul este mostenire de la mama ei- pot face dovada cu rolul agricol ca bunica mea nu a avut niciodata teren in Iasi.
Terenul in cauza se afla inscris in rolul agricol al bunicul meu, si cu acest teren s-a si inscris in CAP.
Exista titlu de proprietate, pe numele tatalui meu, ca unic mostenitor, obtinut in urma unei hotarari definitive si irevocabile.
Succesiunea nu s-a deschis.
Fiul legatarului decedat a cerut anularea partiala absoluta a titlului de proprietate, hotararea find definitiva si irevocabila in favoarea mea.
La recursul solicitat de fiul legatarului decedat hotarea instantei este: se caseaza in parte hotararea si trimite spre rejudecare.
Intrebarea mea este: in rejudecarea procesului pot ataca valabilitatea acelui testament, care e un fals veritabil?
Titlu de proprietate este obtinut in baza unei hotarari definitive si irevocabile, care are putere de lucru judecat .
Cu multumiri

Alte discuții în legătură

Anulare testament doricuta42 doricuta42 Buna ziua Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi. In acest testament ... (vezi toată discuția)
Succesiune SzMaria SzMaria Bună ziua! Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)
Succesiuni succesive Flori7912 Flori7912 Bună ziua, Se da următoarea situație: bunica văduvă, succesiune după soțul decedat făcută, are un singur fiu necăsătorit dar care are 3 copii cu ... (vezi toată discuția)