Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi.
In acest testament bunica declara urmatoarele: casatorita, cu un copil, las varului meu primar suprafata de…ha, transmisiunea proprietatii se va face dupa deschiderea succesiunii.
In acest testament sunt mai multe neadevaruri: bunica declara ca legatarul, este verisorul ei primar – se poate dovedi cu acte de stare civila ca nu exista nici un grad de rudenie intre bunica si legatar; ca terenul este mostenire de la mama ei- pot face dovada cu rolul agricol ca bunica mea nu a avut niciodata teren in Iasi.
Terenul in cauza se afla inscris in rolul agricol al bunicul meu, si cu acest teren s-a si inscris in CAP.
Exista titlu de proprietate, pe numele tatalui meu, ca unic mostenitor, obtinut in urma unei hotarari definitive si irevocabile.
Succesiunea nu s-a deschis.
Fiul legatarului decedat a cerut anularea partiala absoluta a titlului de proprietate, hotararea find definitiva si irevocabila in favoarea mea.
La recursul solicitat de fiul legatarului decedat hotarea instantei este: se caseaza in parte hotararea si trimite spre rejudecare.
Intrebarea mea este: in rejudecarea procesului pot ataca valabilitatea acelui testament, care e un fals veritabil?
Titlu de proprietate este obtinut in baza unei hotarari definitive si irevocabile, care are putere de lucru judecat .
Cu multumiri
Instanta de recurs va stabili prin decizia data, ce trebuie sa faca instanta la care a fost trimisa cauza pt rejudecare.
Cititi decizia si veti vedea motivul casarii!
Succesiune
SzMaria
Bună ziua!
Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)