BUNA ZIUA.SUNT CASATORITA LEGAL DE 45 DE ANI DAR DESPARTITA DE 25 DE ANI DE SOTUL MEU.(DESPARTITA NU DIVORTATA) IN PERIOADA DE 25 DE ANI EL A LOCUIT CU O CONCUBINA,INTREBAREA MEA ESTE DACA EL A DECEDAT ,EU IL POT MOSTENII?VA MULTUMESC
da, sunteti mostenitor in calitate de sotie supravietuitoare, concubina nu va avea nici o calitate, insa va putea ridica obiectii cu privire la bunurile achizitionate impreuna cu sotul dvs, bunuri asupra carora va avea doar un drept de creanta si cu care se poate intoarce impotriva dvs , in sensul de a va solicita contravaloarea acestui drept de creanta
va multumesc pt raspuns.cu privire la bunurile achizitionate impreuna de cei doi concubini:daca in masa mea succesorala intra un autoturism care este pe numele defunctului,concubina ma poate da in judecata pt anulare act (CM) motivand ca este proprietar de drept deoarece ea a cumparat autoturismul dar la trecut pe numele defunctului deoarece ea nu detine permis?
nu,ma da in judecata pt anulare act,adica a certificatului de mostenitor cu privire la autoturism,are ea calitatea de a-mi contesta CM?defunctul este unic proprietar,ea nu apare pe absolut nici un act,el avea bani proprii in momentul cumpararii autoturismului,eu nu am pretins altceva decat ceea ce legea mi-a acordat
Mostenire
irinafil
cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator:
-- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)