avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IL POT MOSTENI DACA SUNTEM DESPARTITI DE 25 DE ANI?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IL POT MOSTENI DACA SUNTEM DESPARTITI DE 25 DE ANI?

BUNA ZIUA.SUNT CASATORITA LEGAL DE 45 DE ANI DAR DESPARTITA DE 25 DE ANI DE SOTUL MEU.(DESPARTITA NU DIVORTATA) IN PERIOADA DE 25 DE ANI EL A LOCUIT CU O CONCUBINA,INTREBAREA MEA ESTE DACA EL A DECEDAT ,EU IL POT MOSTENII?VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 15:45, 22 Martie 2011
legal da il puteti mosteni atat timp cat inca sunteti sotia lui potrivit certificatului de casatorie.
da, sunteti mostenitor in calitate de sotie supravietuitoare, concubina nu va avea nici o calitate, insa va putea ridica obiectii cu privire la bunurile achizitionate impreuna cu sotul dvs, bunuri asupra carora va avea doar un drept de creanta si cu care se poate intoarce impotriva dvs , in sensul de a va solicita contravaloarea acestui drept de creanta
va multumesc pt raspuns.cu privire la bunurile achizitionate impreuna de cei doi concubini:daca in masa mea succesorala intra un autoturism care este pe numele defunctului,concubina ma poate da in judecata pt anulare act (CM) motivand ca este proprietar de drept deoarece ea a cumparat autoturismul dar la trecut pe numele defunctului deoarece ea nu detine permis?
va poate da in judecata pt recuperarea banilor achitati pt achiz masinii, si sa dovedeasca ca ea a achitat, nu poate cere anularea contractului,
nu,ma da in judecata pt anulare act,adica a certificatului de mostenitor cu privire la autoturism,are ea calitatea de a-mi contesta CM?defunctul este unic proprietar,ea nu apare pe absolut nici un act,el avea bani proprii in momentul cumpararii autoturismului,eu nu am pretins altceva decat ceea ce legea mi-a acordat

Alte discuții în legătură

Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinafil irinafil cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator: -- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)
Concubinaj marinica71 marinica71 se pot imparti si bunurile obtinute in concubinaj daca pe acte este trecut doar unul din cei doi concubini? (vezi toată discuția)