avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

se pot imparti si bunurile obtinute in concubinaj daca pe acte este trecut doar unul din cei doi concubini?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:04, 11 Iunie 2010
Daca dovediti ca ati avut aport la dobandirea lor, puteti solicita un drept de creanta asupra lor.
este vb de tatal meu care traind in concobinaj cu sotia actuala au achizitionat o garsoniera iar dupa un an sau casatorit ei traind in concubinaj 5 ani.tatal meu avea un apartament din prima casat.(cu mama mea) daca tatal meu decedeaza ea are procent din apartamentul tatalui meu?
da va culege o cota parte indiviza de 1/4 din intreaga masa succesorala in calitate de sotie supravietuitoare.
intreaga masa succesorala insemnand si garsoniera ei?
Ati scris mai sus "au achizitionat o garsoniera", pana la urma pe numele cui este?

Masa succesorala inseamna tot ce avea defunctul in momentul decesului ( bunuri mobile si imobile). Tot ce e pe numele tatalui.

Sotia supravietuitoare are drept la 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bat o vina marinica71 marinica71 parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)