Buna seara!
Pentru ca nu ne-am inteles la notar sa facem succesiunea, acum avem un proces in instanta. Succesiunea este pentru o casa si suntem trei mostenitori. Unul din mostenitori a cerut in instanta intreg imobilul cu plata sultelor. Va rog sa-mi spuneti cum se stabilesc aceste sulte, este neaparat necesara o expertiza topo a imobilului si cine trebuie sa plateasca acesta expertiza daca este necesara?
Va multumesc!
Pentru evaluarea imobilului (casa sau teren) este necesara o expertiza de evaluare in raport de care se vor stabili sultele. Expertiza e platita de reclamert parte p[e care sa-l platiti separtat pentru a asista las expertiza si a lua o valoare buna/. Angajati un avocat care de asemenea va veghea la buna desfasurare a procesului . Puteti cere si dvs. sa vi se atribuie imobilul si sa platiti sulte celorlalti. Daca e partajabil in natura , imobilul se va imparti in natura fara sulte.
Succesiune
nicoleta321
Daca cei 2 frati ai mei m-au dat in judecata ptr dezbaterea succesorala dupa moartea mamei,iar mie imi revine jumatate din casa (casa ocupa 100mp) si 300mp din ... (vezi toată discuția)