avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat anul trecut in municipiul Ploiesti,nu am mai avut o relatie apropiata datorita "domnei" cu care s-a recasatorit,doresc sa stiu daca a avut loc vreo succesiune,exista undeva o astfel de evidenta ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 00:25, 25 Martie 2011
O evidenta nu exista. Cel mai bine ar fi sa deschideti dvs succesiunea la un notar public . Acesta o va cita pe 'doamna" si veti afla daca s-a dezbatut succesiunea si daca ati fost prejudiciat in vreun fel. Daca succesiunea se poate dezbate in fata notarului public (partile se inteleg) atunci acesta va emite certificatele de mostenitor, in caz contrar dosarul se suspenda si veti dezbate succesiunea in fata instantei.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Georgeta Anghel (Rusu), Avocat
Doar la notarul din localitatea unde se afla imobilul care reprezinta proprietatea tatalui.
AURORA CIOROBEA a scris:

Doar la notarul din localitatea unde se afla imobilul care reprezinta proprietatea tatalui.


Competenta apartine notarului de la ultimul domiciliu al defunctului.
Va multumesc pentru raspuns,in Ploiesti sunt in jur de 30 de notari,daca nu cumva mai multi,v-a trebui sa-i iau la rand ?de acea ma intrebam daca nu exista totusi o evidenta,insa am inteles ca nu .
Oricare notar din Ploiesti e competent.
Aveti titlurile de proprietate dupa bunurile tatalui?
Ati facut act de acceptare a mostenirii in termen de 6 luni de la data decesului tatalui?

Alte discuții în legătură

Succesiune in alta localitate DESTINY DESTINY Buna ziua tuturor! am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ? Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)
Succesiuni buna seara. va rog sa mi spuneti daca succesiunea ... CP466884 CP466884 Succesiuni Buna seara. Va rog sa mi spuneti daca succesiunea se poate demara la doua zile dupa decesul persoanei si de asemenea daca este adevarat ca trebuie ... (vezi toată discuția)