avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in alta localitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in alta localitate

Buna ziua tuturor!
am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:09, 1 Iulie 2009
Regula succesiunilor este ca se dezbate la ultimul domiciliu al defunctului.
Vorbim de defunctul in al carui patrimoniu se afla acest loc de veci.
Legea 36/1995:

Procedura succesorala

Art. 68.

Procedura succesorala notariala se deschide, dupa caz, la cererea oricarei persoane interesate, a procurorului, precum si a secretarului consiliului local al localitatii în raza careia defunctul si-a avut ultimul domiciliu, atunci când are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri imobile.

În cazul decesului unei persoane care nu a avut ultimul domiciliu în tara, procedura succesorala se poate îndeplini de notarul public din circumscriptia teritoriala a judecatoriei în care defunctul si-a avut bunurile cele mai importante ca valoare.

Notarul public sesizat are obligatia de a verifica în prealabil competenta teritoriala, iar daca constata ca succesiunea este în competenta altui birou notarial, se desesizeaza, fara sa mai citeze partile, trimitând cauza notarului public competent.

În cazul în care într-o circumscriptie teritoriala sunt mai multe birouri de notari publici, competenta de îndeplinire a procedurii succesorale apartine primului birou sesizat. Notarul public va verifica daca procedura succesorala nu s-a deschis la un alt birou de notar public din aceeasi circumscriptie, cercetând, în acest scop, registrul de evidenta a succesiunilor, potrivit regulamentului
succesiunea se deschide in localitatea unde a domiciliat defunctul . ( ultimul sau domiciliu ) .
nu are relevanta domiciliul mostenitorilor .
Ar fi util sa ne spuneti unde a avut ultimul domiciliul defunctul a carei succesiune doriti sa o dezbateti.
Daca ne referim strict la intrebarea pusa de dvs., raspunsul este nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune. ma judec cu mortul ? fldan fldan Stapanesc netulburat un teren in Bucuresti de peste 37 ani si vreau sa dobandesc proprietatea prin uzucapiune dar nu stiu pe cine sa chem in judecata deoarece ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)
Succesiune costels costels deschiderea succesiunii se poate face la orice notar? se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)