avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMPETENTA TERITORIALA A NOTARULUI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMPETENTA TERITORIALA A NOTARULUI

In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou notarial exista un birou noiratial competent sa dezbata succesiunea sau mostenitorii se pot adresa oricarui birou notarial doresc din orice localitate din apropierea satului lor ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:00, 22 Noiembrie 2009
Procedura succesorala notariala este de competenta notarului public din biroul notarial situat în circumscriptia teritoriala a judecatoriei în care defunctul si-a avut ultimul domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua !
Competenţa teritorială a notarilor publici este determinată de circumscripţia judecătoriei unde funcţionează birourile notariale. Actele notariale se îndeplinesc la sediul biroului notarial; în limitele circumscripţiei sale teritoriale, notarul public poate încheia acte notariale şi în afara biroului notarial, dacă există un număr mai mare de persoane interesate sau solicitantul este împiedicat să se prezinte. În cazul în care în circumscripţia judecătoriei funcţionează mai multe birouri notariale, competenţa teritorială a fiecăruia se întinde pe toată circumscripţia. În Municipiul Bucureşti, competenţa teritorială a birourilor notarilor publici se întinde pe tot cuprinsul acestuia.
Legea nr. 36/1995 instituie patru cazuri de competenţă teritorială excepţională a notarilor :
a) procedura succesorală notarială este de competenţa biroului notarial în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu;
.............................................
Cu stima!

Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Procedura succesorala notariala este de competenta notarului din biroul
notarial aflat in circumscriptia teritoriala a judecatoriei unde defunctul si-a avut domiciliul.
Localitatea de domiciliul al defunctului carei judecatorii era arondata? Notarul din localitatea unde se afla aceea judecatorie este competent a dezbate succesiunea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in alta localitate DESTINY DESTINY Buna ziua tuturor! am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ? Va ... (vezi toată discuția)
Notarii au arondare teritoriala? Carturarul Carturarul O cunostiinta din Dragomiresti-Vale vrea sa faca succesiunea dar nu se intelege cu notarul din zona. Poate omul sa mearga la alt notar in Bucuresti sau in alta ... (vezi toată discuția)
Succesiune costels costels deschiderea succesiunii se poate face la orice notar? se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)