avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cit costa un metru cub de apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cit costa un metru cub de apa calda

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca puteti cit costa un metru cub de apa calda in pitesti?si daca este adevarat ca blocurile care sunt mai aproape de centrala care ne alimenteaza cu apa calda trebuie sa plateasca mai mult si cu cit mai mult?
am o administratora care nu stiu clar cum calculeaza , iar la caldura cum se face calculul ca mi-a venit vreo 450 ron ,in total pe lunaIanuarie am platit 800 ron,nu mai pot.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:15, 22 Martie 2011
Bine, dar un om competent la asociatie nu mai este?
Acolo trebuie sa intrebati. Faza cu ap. care sunt mai aproape de centrala, ca trebuie sa plateasca mai mult - nu este valabila.
Aveti tor dreptul sa solicitati (in scris) conducerii as. prop. clarificari in legatura cu cele intrebate.
Pretul apei reci pentru apa calda + pretul canalizarii apei reci pentru apa calda + pretul facturat de furnizor pentru incalzirea apei reci se imparte la numarul de metri cubi de apa rece pentru apa calda de unde rezulta pretul mediu al unui mc de apa calda.
cel putin asa procedam noi la asociatie.
Costurile cu caldura se repartizeaza in functie de suprafata utila a apartamentului daca nu aveti repartitoare.

Explicatia data de doamna administratora e foarte tare. Am mai auzit o explicatie de nivel interstelar, prin Constanta, la intrebarea: de ce factura de caldura la blocul nostru e mai mare decat la celelalte? Explicatia? Conducta de caldura trece prin subsolul dvs.
Aaa si inca una, tot din Constasnta. Conform administratorului, apa rece este mai scumpa decat apa calda: 6,20 mc de apa rece si 5,58 mc de apa calda.
Tare, nu?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Armenteros, utilizator
Multumesc pentru raspuns,dar la noi nu ai pe cine sa intrebi,si sa te bazezi cati spune adevarul,stit sa format asa un grup la noi,toti fac tot felul de chestii si se acopera unul; pe celalalt si nu poti sa intelegi nimic de la ei,te ametesc de cap ca sa nu mai intelegi nimic ,cred ca intelegeti ce vreau sa spun.
In acest caz, nu va ramane decat sa faceti o sesizare la primarie.
Multumesc pentru raspuns.
daca eu am un consum lunar de apa calda si apa rece mai mare,pentru ca asta e consum mai multa apa calda si rece ,va intreb este legal ca pierderile de apa sa-mi fie repartizate si mie ?
tin sa va anunt ca nu se citesc lunar apometrele si fiecare declara ce vrea,si sunt apartamente cu caite 2-3 persoane care declara 2-3 metri cubi de apa.
Cum sa rezolv aceasta situatie, ma incarca rau la factura ,si sa vedeti raspuns la intrebarea mea,dat de presedintele blocului.eh.... uni oameni saraci declara mai putin int-o luna,ca nu au cu ce sa platesca,iar apoi se regleaza.Cum se regleaza platind eu pierderile din acea luna?unde sa reclam
Multumesc

Alte discuții în legătură

Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Intretinere "umflata" Dessire Dessire Buna ziua, Sunt cirias de 3 luni,locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si am observat ca Administratora blocului a incarcat intretinerea fata de luna ... (vezi toată discuția)