avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor, strategie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor, strategie?

buna ziua.
am o prietena care are nevoie de un sfat. e casatorita de 10ani, cu un baietel de 5 ani. nu se mai intelege deloc cu sotul care o terorizeaza psihic si o mai si bate din cand in cand. au amandoi servici ia castiga cam 900 iar el cam 1500. stau in ap de 3 camere cumparat in timpul casatoriei. acum el o ameninta ca o da afara din casa si o sa ii ia si copilul.
ce poate sa faca? ce drepturi are ea?
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 16:18, 22 Martie 2011
conform legii, fiecare sot,dupa divort, va dobandi 50% din bunurile achizitionate in perioada casatorieie(Acest procent poate sa difere, in functie de aportul fiecaruia, etc).
de asemenea, poate solicita incredintarea minorului.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
Are toate drepturile pe care le are orice mama responsabila...sa-si creasca in liniste copilul. Faptul ca are un venit mai redus decat al sotului, nu inseamna ca-si va pierde copilul. Daca are parinti se poate muta la acestia, dovedind astfel ca are un spatiu de locuit, iar cu suma de 900 de lei isi poate creste copilul.
Sfatul meu este sa nu mai suporte teroarea si sa ia o decizie, tocmai de dragul copilului , care nu trebuie sa asiste la astfel de scene. Mai mult poate obtine un certificat medico-legal daca are leziuni provocate de sot, ar fi util in procesul de divort si de incredintare a minorului
sa-si adune cat mai multe probe, sa promoveze actiune de divort din vina lui exclusiva si apoi partaj. sa-si ia certificate medico-legale de la IML.
poate intenta act de divort -desfacerea casat din vina lui +incredintare minor , pe cale de ordonanta presed poate solicita evacuarea sotului si incredint minorului in tp procesului
drepturi: cota parte din bunurile dobandite in tp casat, in principiu 50-50, insa pe parcursul partajului se poate solicita o cota mai mare sau mica , in functie si de alte aspecte probate cu inscris si martori (activit sotiei in gospod, poate ceva imprumuturi acordate de parintii ei sau frati/surori etc)
La fel de bine poate pleca el. Dupa cateva plangeri facute la politie, pentru loviri,tulburarea linistii publice, certificate medico-legale si martori in special vecini, se poate obtine evacuarea sotului , pana la definitivarea divortului .

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala in procesul de divort white55511 white55511 Ce presupune ancheta sociala in cadrul unui proces de divort? Poate sa se faca incredintarea unui copil minor de 4 ani unui tata care a fost violent cu ... (vezi toată discuția)
Divort-amenintare cocobubu cocobubu Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani si avem un copil in varsta de 6 ani. Nu mai pot suporta faptul ca sotul meu ma insala de ani de zile cu diverse femei, ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi legale are tatal copulului asupra minorului daca nu suntem casatoriti? manilla manilla Va rog sa ma ajutati in aceasta problema: Am un copil in vasta de 1 an si 5 luni, acest copil a fost crescut numai de mine pana acum 3 luni cand am inceput ... (vezi toată discuția)