Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani si avem un copil in varsta de 6 ani. Nu mai pot suporta faptul ca sotul meu ma insala de ani de zile cu diverse femei, mai nou nu trece pe acasa cu zilele. Copilul mi-a spus ca au fost in parc impreuna iar "tati se pupa cu doamna". Nu am divortat pana acum pentru ca sotul ma ameninta ca ma lasa pe drumuri si imi ia si copilul, avand siguranta ca banii rezolva totul(parintii lui avand o situatie financiara foarte buna). Mentionez ca : locuinta este dobandita dupa casatorie; avem o firma infiintata in timpul casatoriei pe numele sotului, eu fiind doar angajata; sotul meu are si dosare penale pentru : conducere de autovehicul fara permis si rapire si sechestrare de persoane. Care sunt drepturile mele si ale copilului daca divortez?mai
Chiar pot ramane pe drumuri si fara copil?
Si ce dovezi trebuie sa prezint instantei?
Va rog sa ma ajutati, multumesc anticipat!
Sotul dvs a profitat de naivitatea dvs si necunoasterea legilor pentru a va speria!
In caz de divort se impart toate bunurile comune (bunurile dobandite in timpul casatoriei in general cu exceptia celor care provin din mosteniri sau din vanzarea unor bunuri proprii sau din donatii exclusive ale parintilor pentru unul dintre cei 2 soti)
Deci , apartamentul dobandit in timpul casatoriei este bun comun daca nu se incadreaza in unul din cazurile mai sus prezentate! Ca atare , el va fi partajat jumatate -jumatate intre cei 2 soti!
Daca puteti dovedi afirmatiile ca sotul are mai multe dosare penale atunci aveti sanse foarte mari sa obtineti custodia copilului aratand ca sotul nu este capabil sa se ocupe de copil si ca are probleme cu respectarea legii!( este totusi o nuanta - faptul ca cineva are dosar penal nu inseamna ca este si vinovat! Fara o hotarare de condamnare definitiva si irevocabila nu se poate spune ca sotul dvs a savarsit vreo fapta penala)
Ce dovezi trebuie sa prezentati instantei? Probe scrise (scrisori , mesaje de pe internet etc) sau proba cu martori!
Singura solutie este sa formulati impreuna o actiune de divort(in care solicitati si incredintarea minorului si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere pentru minor).Aceasta actiune se probeaza cu acte,interogatorii-pe incredintare-,martori si ancheta sociala.
O problema este faptul ca sunteti angajata in firma sotului care probabil la formularea oricarei actiuni va va indeparta din firma.deci trebuie sa va cautati un alt loc de munca obkligatoriu pentru a avea veniturile necesare pentru a va putea fi incredintat minorul spre crestere si educare.
A doua problema este introducerea,fie o data cu procesul de divort,ca si capat de cerere sau ca actiune separata a partajului bunurilor dobandite in timpul convietuiri.
Aici,conform legii exista prezumtia de comunitate de bunuri,adica se presupune ca fiecare dintre dvs.detineti cate 50% din bunurile ,dar si din datoriile acumulate in timpul casatoriei,pana la la probarea unor contributii mai mari in cazul bunurilor dobandite.
Aceasta actiune se probeaza cu acte,interogatorii reciproce,martori si expertize de evaluare .
Cel mai bine ar fi sa angajati un avocat care sa va consilieze,dar si sa va sutina in fata instantei cauza.
Succes !
Eu cred ca mai inainte de a divorta ar trebui sa va ganditi din ce o sa traiti dupa casatorie , deoarece dumneavoastra depindeti foarte mult de sot , asa ca mai inainte de a va gandi la divort ar trebui sa reduceti dependenta fata de sot si sa puneti bani de-o parte .
Chiar daca a infiintat firma dupa casatorie , dumneavoastra neavand calitatea de administrator si nefiind decat o angajata nu puteti sa influentati situatia financiara a firmei .
Avand in vedere faptul ca , din cate sustineti , sotul dumneavoatra are cateva dosare penale pentru conducere de autovehicul fara permis si rapire si sechestrare de persoane , nu cred ca o sa fie o problema pentru el sa va bata si sa va dea afara din casa . :(
Divort
ada_lu
Buna ziua
Am o problema si momentan nu imi pot permite un avocat. Ce trebuie sa fac in cazul unui divort? Cum pot sa primesc despagubire pentru partea de casa ... (vezi toată discuția)