avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua
Am o problema si momentan nu imi pot permite un avocat. Ce trebuie sa fac in cazul unui divort? Cum pot sa primesc despagubire pentru partea de casa pe care am terminat-o impreuna? Cum pot obtine custodia copilului si pensie alimentara? Sotul este o persoana violenta si nu stiu ce probe ar trebui depuse la dosar.
Cel mai recent răspuns: Mihaelavochin , utilizator 17:38, 24 Octombrie 2012
Solicitati instantei incredintarea minorului si obligarea sotului la plata pensiei alimentare. Probele sunt inscrisuri, martori, ancheta sociala si interogatoriul sotului.
In ceea ce priveste despagubirile, acestea vi se cuvin daca imobilul este bun propriu al sotului sau daca i se atribuie acestuia. Se va discuta acest aspect in cadrul partajului.
Aveti 2 probleme pe care nu trebuie sa le amestecati; adica va trebui sa aveti 2 procese separate:

1. divortul inseamna desfacerea casatoriei si incredintarea minorilor cu stabilirea programului de vizita si a pensiei de intretinere pentru acestia;

2. "despagubire pentru casa ce am terminat-o impreuna" inseamna fie o actiune de partaj a bunurilor comune fie o actiune in pretentii in care dvs. solicitati in drept de creanta echivalent cu suma de bani investita

Actiune de partaj sau dupa caz actiunea in pretentii o deschideti dupa pronuntarea hotararii de desfacere a casatoriei.
Martori nu am, iar sotul nu recunoaste de fel. Am in schimb 3 certificate medico legale si inregistrari video si audio. Sunt suficiente?
Martori trebuie sa gasiti. Certificatele medico-legale sunt foarte bune si se includ in proba cu inscrisuri. Inregistrarile audio-video nu sunt recunoscute drept probe in procesul civil in acest moment, dar puteti apela la transcrierea lor in format text si sa le depuneti in cazul probei cu inscrisuri.
In cazul in care copilul are handicap si necesita terapie conform planului facut la protectia copilului, pot primi o pensie alimentara mai mare? Sau doar 1/3 din venitul lui?

Alte discuții în legătură

Divort alessa_on alessa_on Cum se poate divorta astfel incat fiecare dintre cei doi parteneri sa fie tras la raspundere pentru bunurile impartite inaintea casatoriei, in peroada de ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? machita machita Sunt casatoria de 13 ani,avem un copil de 7ani si 10 luni.De ceva timp relatiile dintre mine si sotul meu au devenit foarte rele;batai,vorbe foarte ... (vezi toată discuția)
Probele audio sunt admise corduneanu_marius corduneanu_marius buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat,probele audio sunt admise ,se iau in calcul intru-n proces?acum 3 saptamani mama a parasit copilul lasandu-mi-l in ... (vezi toată discuția)