avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probele audio sunt admise
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probele audio sunt admise

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat,probele audio sunt admise ,se iau in calcul intru-n proces?acum 3 saptamani mama a parasit copilul lasandu-mi-l in crestere ,dupa doua saptamani am incercat telefonic de a ajunge la un rezultat privind copilul dar aceasta a refuzat orice incercare ,iar eu am ramas sa fac bors cu copilul meu ,dupa spusele ei .Aceasta discutie ma va ajuta in procesul pentru incredintarea copilului?va multumesc
Cel mai recent răspuns: farmec_ , utilizator 16:37, 21 Iunie 2009
Nu te ajuta cu nimic intr-un proces de divort.
Este suficient ca a plecat de la domiciliu si si-a abandonat copilul.
Nu ai nevoie de probe audio si nici nu iti folosesc.
Daca mama nu doreste copilul, acesta va ramine in grija ta.
Mama va fi obligata sa plateasca pensie elimentara.
Daca nu poti nici tu sa ingrijesti copilul, il puteti da
unor rude apropiate, bunici, etc.

Alberto Kurtyan
Nu te poti folosi de aceste inregistrari intr-un proces de divort.
Ce varsta are copilul? Daca are peste 10 ani va fi ascultat si intrebat cu care dintre parinti doreste sa ramana.
Oricum, in cazul procesului de divort puteti dovedi comportamentul sotiei cu inscrisuri si cu martori (care pot sa fie si rude). Iar faptul ca ea a parasit domiciliul si a abandonat copilul sunt motive temeinice si suficiente pentru a intenta actiunea de divort.
Intervin si eu cu aceeasi intrebare privitor la folosirea probele audio :
Se pot folosi probele audio sau probele video intr-un proces care as dorii sa-l deschid impotriva unui debitor ?
Din acestea reiese faptul ca a primit banii de la mine .
Aceste probe ar acoperi eventuala lipsa a martorilor ?
Aceste probe ar fii indestulatoare pentru instanta in cazul cand chemat la interogatoriu debitorul nu ar veni ?
In ce moment pot cere aceste probe : chiar in cererea de chemarea in judecata ?

In cazul unei sume de bani, dovada se face cu inscris sau macar un inceput de proba scrisa care se poate completa cu martori.
Inceput de proba scrisa am . Cu martorii as fi dorit sa nu ii chem la audieri si consider ca recunoastrea debitorului in inregistrarile audio cat si video ar implini acestea marturii chiar si interogatoriu debitorului - care este foarte posibil sa nu vina sau daca vine poate sa nu recunoasca si atunci sigur (asa o vad eu) pus in inregistrarilor , instanta sa priveasca debitorul ca este de rea credinta . Chiar debitorul citind ca exista inregistrari cu el , in care recunoaste debitul - poate va recunoaste ( si iar nu mai este nevoie de martori) .
Pot sa fac astfel ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probele audio / video la divort ContSters174373 ContSters174373 as vrea sa stiu daca pot folosi probe audio si video intr-un proces de divort daca la primul termen sa dispus de catre judecator audierea unui singur martor si ... (vezi toată discuția)
Divort ada_lu ada_lu Buna ziua Am o problema si momentan nu imi pot permite un avocat. Ce trebuie sa fac in cazul unui divort? Cum pot sa primesc despagubire pentru partea de casa ... (vezi toată discuția)
Probe video şi audio folosite în procese zxc1 zxc1 Dacă am probe audio şi video, le pot folosi într-un proces civil ? Dacă da, vreau să ştiu cum se poate face, mai concret ? Se poate face acest lucru şi ... (vezi toată discuția)