avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe video şi audio folosite în procese
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe video şi audio folosite în procese

Dacă am probe audio şi video, le pot folosi într-un proces civil ?
Dacă da, vreau să ştiu cum se poate face, mai concret ? Se poate face acest lucru şi dacă procesul e început de acum un an (vrem să punem capăt încălcării principiului Celerităţii) ?
Dar pentru o Plângere Penală, cum pot folosi aceste probe, mai ales pentru a demonstra o Mărturie Mincinoasă, plus alte dovezi utile speţei respective, ajutând mult procurorul de caz sau Instanţa ?
Precizez că pentru procesul civil avem înregistrări video ale unor şedinţe de C.L.M., puse şi pe YouTube de către un Consilier Local sau emisiuni TV care clarifică acel caz judecat ! Playlistul se află aici: [ link extern ]
Apropo, putem folosi pagini de Internet într-un proces ?
Sau un Memory Stick pe care să punem dovezile ?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 16:18, 5 Februarie 2016
Probele audio/video trebuiau propuse prin cererea de chemare în judecată/întâmpinare ca mijloace materiale de probă, potrivit art. 341 CPC.

Sigur că pot fi probe într-o anchetă sau judecată penală, dar față de relevanța (și admisibilitatea) lor ultimul cuvânt îl va avea procurorul sau judecătorul.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Radu9, utilizator
Dacă dovediți ca martorul a mințit puteți depune probele și în civil și în penal.

În civil rezulta din dezbateri necesitatea administrării lor întrucât nu știați ca o sa minta...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă dovediți ca martorul a mințit puteți depune probele și în civil și în penal.
În civil rezulta din dezbateri necesitatea administrării lor întrucât nu știați ca o sa minta...

Dar dacă în Penal s-a clasat definitiv un dosar penal (a trecut şi de Camera Preliminară) şi ai descoperit ulterior, din dosar, că au fost minim doi martori mincinoşi, şi tu, pentru a-i acuza şi mai mult pe aceştia, având probe audio şi video, poţi "de-clasa" dosarul, poate prin Revizuire, sau altă cale de atac ?
Apropo, putem folosi pagini de Internet într-un proces ?
Sau un Memory Stick pe care să punem dovezile ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât durează redactarea motivării unei hotărâri judecătoreşti, fără a avea acces la dosar ? zxc1 zxc1 Aş dori să ştiu cât durează ca un judecător să motiveze o Hotărâre judecătorească ? Aştept de pe 29.10.2015, dar această motivare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video maria80 maria80 Buna ziua. Intrucat atat cei 2 martorii cat si inculpatul au declarat fapte care nu sunt adevarate ,iar singura mea dovada ptr a contazice declaratiile lor ... (vezi toată discuția)
Probe pe hartie sau pe cd/stick? buna ziua, intr-un proces ce ... Nata88 Nata88 Probe pe hartie sau pe CD/stick? Buna ziua, Intr-un proces ce da mai bine, probele sa fie depuse in copii pe hartie sau scanate pe un CD/stick? Inteleg ca ... (vezi toată discuția)