avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cât durează redactarea motivării unei Hotărâri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cât durează redactarea motivării unei Hotărâri Judecătoreşti, fără a avea acces la dosar ?

Aş dori să ştiu cât durează ca un judecător să motiveze o Hotărâre judecătorească ? Aştept de pe 29.10.2015, dar această motivare nu a fost încă redactată, pentru a şti ce voi contesta în continuare, pentru că noi considerăm că a fost o eroare judiciară, ştiind că dosarul a fost extrem de dotat cu zeci de probe "beton", dar nu s-a ţinut cont de nimic (făcusem o plângere penală pentru Abuz în Serviciu, dar s-a clasat fără a avea un temei legal, mai ales că am găsit ulterior în dosar nişte martori care fuseseră cel puţin suspecţi în minim 2 dosare penale, dar ce e mai grav, pentru a clasa dosarul în vederea susţinerii celei reclamate de noi, martorii au dat, sub jurământ, două declaraţii uluitoare, pe care le putem proba ca Mărturii Mincinoase).
Apropo, ce cale de atac mai avem, ştiind că am descoperit aceste Mărturii Mincinoase care aruncă în aer dosarul penal respectiv ? Recursul ştiu că nu se poate dacă e Hotărâre definitivă (scrie ceva de dezinvestire a Instanţei), dar putem face Apel, sau Cerere de Revizuire ? Am citit ceva despre aceste probleme, dar nu am experienţă de genul, să ştiu ce proceduri să urmez. Mă gândeam chiar să facem ceva la C.S.M. pentru faptul că s-a încălcat principiul justiţiei şi s-a încălcat cel puţin Codul Deontologic şi Legea Magistraţilor, făcându-se orice pentru clasarea acelui dosar, cu toate probele zdrobitoare, pe care şi un copil le-ar fi văzut şi ar acuzat pârâta.
UN ALT ASPECT FOARTE IMPORTANT: vrând să consult acel dosar, pentru a face copii care să demonstreze faptul că avem noi probe, mi se tot repetă la Registratură că e la judecător şi nu-l pot consulta ! E imposibil aşa ceva - de peste o lună dosarul nu poate fi consultat de justiţiabili, pentru a se apăra ? E normal să existe acest impediment, să nu poţi face nişte dovezi ale abuzurilor din cauză că nu apare dosarul de peste o lună ? Poate spun ceva greşit, dar putem crede că e posibil să dispară din dosar exact paginile care ne interesează - ar fi culmea, dar nu cred că e posibil !
Ştiind şi ultimele evenimente din Bucureşti, deja nu mai poţi avea încredere în nimeni şi nimic, chiar şi în magistraţi.
Până acum n-am auzit ca un Procuror să ceară la unison cu avocatul pârâtei, aceleaşi lucruri, pentru a reuşi clasarea dosarului. Ştiam că Procurorul deobicei acuză şi strânge probe (i-am dat zeci de Înscrisuri doveditoare pentru faptele penale incriminate, dar parcă ele n-ar fi existat), nu apără pârâta sau creează inechitate, favorizând una din părţi.
Dar cel mai grav e că Procurorul de caz, pentru a găsi un motiv de a clasa dosarul contra pârâtei, s-a gândit la ceva aberant (posibil şi ilegal, nu ştiu sigur) - să cheme, după un an de la Plângerea Penală făcută de noi, doi aşa-zişi martori care (aici e bomba !) fuseseră acuzaţi în alte minim două dosare penale, unul pentru delapidare de 58.000 lei, CHIAR DE PÂRÂTA ACUZATĂ DE NOI ! N-am mai auzit ca un Procuror (Poliţist anchetator) să ştie că acei martori au minim două dosare penale (UNUL S-A DESCHIS DIN OFICIU, PENTRU UZURPARE DE FUNCŢIE ŞI ABUZ ÎN SERVICIU, CHIAR DE CĂTRE ... PRIM-PROCUROAREA PARCHETULUI, ADICĂ DE ŞEFA ACELUI PROCUROR !), deci acei falşi martori impuşi au cel puţin calitatea de suspecţi, dar suntem siguri că se va începe Urmărirea Penală ca şi făptuitori care au devalizat o Asociaţie de Proprietari.
În acest caz, având aceste detalii, ce ne sfătuiţi să facem, pentru că ni se încalcă grosolan multe drepturi (sunt mai mulţi proprietari care se consideră păgubiţi de conducerile succesive ale Asociaţiei "penale") şi nu se judecă după probele depuse la dosar, care certifică zeci de fapte penale, nu doar cea de Abuz (Neglijenţă) în Serviciu.
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 15:28, 5 Noiembrie 2015
Conform art.406(1) NCPP"Hotararea se redacteaza in termen de cel mult 30 zile de la pronuntare." Acest termen este un termen de recomandare deoarece, nu exista sanctiune ptr.nerespectarea acestui termen.Termenul de apel pentru procuror ,persoana vatamata si parti ,este de 10 zile si, curge daca legea nu dispune altfel de la comunicarea minutei[Art.410(1)NCPP].
danpopescu2011 a scris:

Termenul de apel pentru procuror, persoana vatamata si parti, este de 10 zile si curge daca legea nu dispune altfel de la comunicarea minutei [Art.410(1)NCPP].

Puteţi să daţi detalii aplicate la cazul nostru, ştiind că avem probe noi (cel puţin două Mărturii Mincinoase) ? Cele 10 zile din art. 410 de când curg, de la primirea Motivării prin Poştă ?
Ce paşi să urmăm pentru a "de-clasa" acel dosar "îngropat" fără temei legal ?
Avem prea multe probe să lăsăm lucrurile aşa. Am citit că Mărturia Mincinoasă e cel mai tare motiv pentru re-deschiderea dosarului clasat (din ce ştiu, definitiv), de către Judecătorie, prin Dezinvestire (ce înseamnă asta ?).
Termenul de 10 zile curge de la data comunicarii.data postei destinatarului,nu aveti ce sa" de-clasati".Daca hotararea este definitiva,mai puteti exercita caile de atac extraordinare:contestatia in anulare,recursul in casatie,revizuirea.Din cele prezentate de dvs.v-ati putea incadra la Revizuire art.453(1) Noul Cod Proc. Penala.
Aşa cum bănuiam, citisem şi eu că dacă am găsit mărturii mincinoase, pot exercita calea extraordinară de Revizuire.
Dar cum se procedează, concret, să facem cererea de Revizuire ?
Aşteptăm Motivarea Judecătorului pt. decizia definitivă, şi în 10 zile s-o trimitem ? Sau putem s-o facem şi acum, dacă situaţia nu mai suportă amânare, mai ales că, din ce am auzit, poate dura şi 3 luni răspunsul cu Motivarea ?
Dar dacă nu găseam acele Mărturii Mincinoase, ce căi de atac extraordinare aveam de aplicat în cazul nostru ?
Mai e acea problemă serioasă - nu am mai găsit dosarul la Registratură, ni se spune din 29.09.2015 că e la Judecător, astfel noi nu putem face copii Xerox pentru a demonstra mărturiile mincinoase. Dacă e sigur de decizia de clasare definitivă, de ce nu scrie Motivarea în maxim o săptămână ? Sau poate a văzut că acolo sunt probe şi articole de legi zdrobitoare în favoarea noastră ? Repet, şi nu glumesc: pentru dosarul ăsta s-a muncit din 2012, adunând probe cu Înscrisuri (probele audio încă nu s-au folosit) în care chiar şi Autorităţile statului acuzau dur pe Preşedinţii şi Administratorii de Asociaţii de abuzuri şi ilegalităţi contra proprietarilor. ARTICOLUL DE ZIAR FĂCUT ŞI CU SPRIJINUL NOSTRU, AL PĂGUBIŢILOR, ESTE AICI: [ link extern ]
Am spus, chiar şi Prim-Procuroarea Parchetului a deschis, din oficiu, un dosar penal pentru unul dintre cei doi folosiţi ca Martori pentru a clasa dosarul, poliţistul şi procurorul de caz făcându-se că uită că sunt în lucru minim două dosare penale în care martorii chemaţi aveau "rangul" de suspecţi, dar urmează în scurt timp să fie făptuitori.
AŢI MAI AUZIT CA ÎN JUSTIŢIE UN PÂRÂT SĂ CHEME ÎN AJUTOR PENTRU A I SE CLASA PROPRIUL DOSAR PENAL, DOI MARTORI PE CARE CHIAR PÂRÂTUL I-A DAT ÎN JUDECATĂ (PLÂNGERE PENALĂ) ÎN 2014.
Un suspect care are dosar penal avansat poate fi chemat ca Martor să dea declaraţii sub jurământ, nu cumva e undeva în vreo lege această interdicţie ? Mai grav e că aceşti doi martori, după ce am citit declaraţiile date sub jurământ, am găsit minciuni incredibile, probate nu numai cu dovezi audio, dar doar Legea 325/2006 îi contrazice pentru a dovedi minciunile incredibile folosite pentru apărarea celei care ... le-a făcut plângere penală !
Am putea face o plângere în acest sens, mai ales împotriva poliţistului-anchetator, care, timp de peste un an a făcut o anchetă (mai bine zis n-a prea făcut) favorizând pârâta, mai ales prin faptul că, cu toate că ştia că pârâta le-a făcut celor doi pseudo-martori plângere penală, acesta a chemat şi primit ca martori, culmea, exact pe cei doi suspecţi, crezând minciunile lor care puteau fi verificate numai dacă studia Legea 325/2006 şi Legea 230/2007, ambele încălcate grosolan, şi de foarte multe ori, înşelând şi minţind aproape 1.000 de suflete.
Poate Comandantul Poliţiei va re-deschide dosarul deja clasat, şi va completa cu noile dovezi de Mărturie Mincinoasă, aflate abia când am studiat dosarul la Judecătorie.
Asemenea martori pur şi simplu nu pot avea credibilitate într-un proces, mai ales că în declaraţii se lăudau că au făcut totul, împreună cu pârâta, să ne rezolve problema noastră care s-a soldat cu ... trimiterea noastră în judecată, cu toate că noi eram păgubiţii !
Detalii despre caz, aveţi aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori (mincinoşi) chemaţi ilegal să dea declaraţii sub jurământ ? zxc1 zxc1 Ce Încadrare Juridică (faptă penală) i se aplică unei persoane (preşedintă de Asociaţie de Proprietari) care, pentru a reuși clasarea dosarului penal ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)
Se poate „de-clasa” un dosar penal ? ce căi de atac mai sunt ? zxc1 zxc1 Ce căi de atac mai există dacă Instanţa de Judecată s-a pronunţat cu soluţia următoare: „RESPINGE CA NEFONDATĂ PLÂNGEREA FORMULATĂ DE PRETENŢII ... (vezi toată discuția)