avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Cum se poate divorta astfel incat fiecare dintre cei doi parteneri sa fie tras la raspundere pentru bunurile impartite inaintea casatoriei, in peroada de concubinaj si dupa ?
Unde se incepe demersul pentru divort si in ce fel se actioneaza atunci cand exista un copil ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:27, 8 Mai 2014
Cred ca dvs. confundati divortul cu partajul!Sa o luam metodic!
Daca aveti un copil minor si doriti sa va divortati si nu va intelegeti cu sotul dvs. sa divortati amiabil (notar, primarie) si sa va intelegeti pe absolut toate aspectele (autoritate parinteasca-incredintare minor, pensie alimentara, nume purtat de sotie dupa divort, etc) puteti sa depuneti o actiune de divort la judecatoria din raza teritoariala a ultimului domiciliu comun, actiune ce presupune administrare de probe (inscrisuri, martori, interogatoriu, ancheta sociala), iar in urma administrarii probatoriului respectiv instanta va decide cui apartine vina in desfacerea casatoriei dvs. si cui va incredinta minorul, pensia de intretinere, program de vizitare etc.
Problema cu bunurile (impartite?!) inteleg inainte de casatorie (concubinaj) si in timpul casatoriei intra in cadrul actiunii de partaj, unde de asemenea se administreaza probe (cu inscrisuri, martori, expertize, interogatoriu), iar instanta, la finalul procesului, va stabili cui si in ce procent apartin bunurile dvs!
Actiunea de partaj poate fi alaturata celei de divort, dar pot fi introduse si separat cele 2 actiuni!
partajul se va judeca, oricum, dupa divort.
Pe cale amiabila puteti divorta la notar sau prin acord in instanta, iar daca nu va intelegeti in ce priveste divortul, locuinta copilului, pensie, divortati in instanta, depuneti cerera la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
De ce bunuri vorbiti ? ce ati impartit indiferent cand, impartit ramane. Ce era cu bunurile alea, cum au fost achizitionatte, de cine si ce s-a intamplat cu ele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorturi ivansanda26 ivansanda26 Buna am o fetita de 7 ani ,sunt casnica ,avem bunuri dobindite in casatorie vreau sa divortez .Doresc custodia copilului ce demersuri sa fac? (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Mugur1810 Mugur1810 Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie ... (vezi toată discuția)