avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ma mut la prietenul meu,dar sunt minora ! ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ma mut la prietenul meu,dar sunt minora ! Heeelppp!

Buna seara! Am si eu o nelamurire.As dori sa stiu daca ma pot muta (definitiv) la prietenul meu (major),eu avand varsta de 17 ani si jumatate.As dori,eventual,ca mama sa dea o declaratie ca sa nu am probleme mai tarziu,adica sa vina acasa unde voi sta sa spuna sa ma intorc,sau sa ma deranjeze.Aceasta declaratie cum ca ma va lasa sa ma mut la prietenul meu trebuie sa o faca la politie?Sau,pur si simplu,acasa?
Si,daca face acasa,eu o voi lua unde ma voi muta,iar,intr-un eventual conflict pe care l-ar provoca pt a ma lua inapoi,pot sa arat politiei declaratia si semnatura acesteia?Are vreo valoare?
Raspundeti-mi cat de repede puteti,va implor.In casa cu mama mea si cu prietenul ei chiar nu se mai poate sta si vreau sa plec cat mai curand posibil !
Va multumesc ! Dumnezeu sa va dea sanatate !
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 11:41, 23 Martie 2011
Sfatul meu este sa astepti inca sase luni cand o sa fi majora. Intre timp poate se schimba ceva in bine.
parerea mea este sa consultati un psiholog , deoarece sinteti minora inca, iar daca mai aveti rabdare si nu veti mai avea pusee de personalitate , totul este ok. ce se perece de fapt
?
Mama nu va poate da o astfel de declaratie, pentru ca nu exista cadrul legal in acest sens. Exista doar riscul ca mama sa va acuze prietenul de savarsirea infractiunii de " Seductie" prevazuta in art 199 cod penal
" Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala."
Buna seara,
Este clar ca nimic nu o va face pe Crisa sa-si schimbe intentia.

Raspundeti-mi cat de repede puteti,va implor.In casa cu mama mea si cu prietenul ei chiar nu se mai poate sta si vreau sa plec cat mai curand posibil !

Problema ei pleaca din casa mamei, in care locuieste si prietenul dinsei,care cred eu are un rol important in plecarea Crisei.Nu stim in ce masura acesta influenteaza relatia mama-fica.Poate Crisa revine cu detalii sa putem ajuta mai mult.Ar fi foarte bine daca ar mai suporta 6 luni pina la majorat,asa l-ar scuti de probleme si pe prietenul ei.
.
Cu tot ca trebuie sa analizez cause adevarate de prietenia sau iubirea in fata barbatul cu care vrei sa te unesc, si ce iubirea adevarate nu tine de probleme cu mama sau imprejumirire de altcineva, e posibil casatoria adevarata mai ales la femei care a implinit 16 ani,

As dori sa stiu daca ma pot muta (definitiv) la prietenul meu (major),eu avand varsta de 17 ani si jumatate.As dori,eventual,ca mama sa dea o declaratie ca sa nu am probleme mai tarziu,adica sa vina acasa unde voi sta sa spuna sa ma intorc,sau sa ma deranjeze.
Virsta pentru special la femei (nu sunt de acord cu egalizare moderna in ceea ce priveste virsta la casatoria) la casatorie este de 16 ani. Cu tot are nevoie de consintamantul parintesti: Codul familiei:
Art. 4
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.

Stiu ca matrimoniul este o stare de iubire mare si dificil, si ca trebuie sa se gandeasca bine, dar iubire este mare si la aceasta virsta si pur si capabil. Eu doar prevad posibilitatea legala, nu zic ca o faci. Cred mai bine ca este necesar sa aiba casa inainte de a sa te casatoresc. Dar legea civila o prevede si legea bisericeasca la fel. Este mai greu la vremuri actuale, probabil.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut la prietenul meu si am nevoie de sfaturi... BiancaElena.. BiancaElena.. Buna ziua. Am si eu o problema,locuiesc in casa cu mama mea si prietenul ei,tatal meu fiind decedat. Eu am varsta de 17 ani,prietenul meu insa are 24 . ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu prietenul si părinții lui NOnamehelp NOnamehelp Am 17 ani si 5 luni si din cauza nenumăratelor certuri cu tatăl in fiecare seara am stabilit cu iubitul si părinții sa ma mut la ei ... Am nevoie de cât ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)