.
Cu tot ca trebuie sa analizez cause adevarate de prietenia sau iubirea in fata barbatul cu care vrei sa te unesc, si ce iubirea adevarate nu tine de probleme cu mama sau imprejumirire de altcineva, e posibil casatoria adevarata mai ales la femei care a implinit 16 ani,
As dori sa stiu daca ma pot muta (definitiv) la prietenul meu (major),eu avand varsta de 17 ani si jumatate.As dori,eventual,ca mama sa dea o declaratie ca sa nu am probleme mai tarziu,adica sa vina acasa unde voi sta sa spuna sa ma intorc,sau sa ma deranjeze.
Virsta pentru special la femei (nu sunt de acord cu egalizare moderna in ceea ce priveste virsta la casatoria) la casatorie este de 16 ani. Cu tot are nevoie de consintamantul parintesti: Codul familiei:
Art. 4
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.
Stiu ca matrimoniul este o stare de iubire mare si dificil, si ca trebuie sa se gandeasca bine, dar iubire este mare si la aceasta virsta si pur si capabil. Eu doar prevad posibilitatea legala, nu zic ca o faci. Cred mai bine ca este necesar sa aiba casa inainte de a sa te casatoresc. Dar legea civila o prevede si legea bisericeasca la fel. Este mai greu la vremuri actuale, probabil.