avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ma mut la prietenul meu si am nevoie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ma mut la prietenul meu si am nevoie de sfaturi...

Buna ziua. Am si eu o problema,locuiesc in casa cu mama mea si prietenul ei,tatal meu fiind decedat. Eu am varsta de 17 ani,prietenul meu insa are 24 . Problemele familiale insa ma depasesc,prietenul mamei purtandu se foarte urat cu mine,verbal cat si fizic. Eu nu mai suort aceasta situatie,de aceea vreau sa ma mut la prietenul meu!Credeti ca in cazul in care mama mea ar depunde o plangere impotriva lui, se va intampla ceva?eu fiind minora..as avea vreun cuvant de spus?Va rog sa intelegeti situatia,nu sunt un copil cu probleme , toate gesturile facute de el ,sunt pe nedrept,uneori aflandu se sub influenta alcoolului.
Cel mai recent răspuns: BiancaElena.. , utilizator 22:39, 8 Octombrie 2014
Este de preferat sa acordati prioritate problemelor curente,scolare sa ascultati sfaturile mamei
Puteti discuta cu mama dv inclusiv comportamentul prietenului acesteia fata de dv
Asteptati sa deveniti majora si nu va grabiti sa sariti prea repede peste fiecare etapa a vietii-fiecare clipa a copilariei,a adolescentei au si lasa o amprenta si amintiri puternice
Analizati cu responsabilitate fiecare actiune si hotarare cu riscurile si consecintele pe care le poate genera
Sincer imi pare rău sa aud astfel de probleme, dar cred ca nu este o idee buna sa te mulți la prietenul tau ptr ca așa nu se rezolva problemele. Cred ca ar trebui sa încerci sa stai de vorba cu mama ta, sa încerci sa ii explici ca treci printr-o perioada dificila, ca ai nevoie de dumneaei. Nu cred ca ești pregătită sa te mulți la prietenul tau, si nici acolo nu știi ce te așteaptă. Măcar încearcă sa eviti aceste divergente si sa iti termini scoala(bănuiesc faptul ca ești eleva), si apoi vei vedea ca lucrurile se rezolva. La virsta ta este normal sa nu Înțelegi anumite probleme, dar trebuie sa ai răbdare si sa te axeze pe studiu. Tot binele di lume iti doresc!
Credeti ca in cazul in care mama mea ar depunde o plangere impotriva lui, se va intampla ceva?

Nu se va intampla nimic, nici acasa nu te pot forta sa revii.
Mutatul la prieten insa, nu iti garanteaza ca iti va fi mai bine, nici in viitorul apropiat, nici in cel mai indepartat.
cu mama ta trebuie sa vb, poate pricepe ca nu aveti nevoie de un betiv in casa.
Pe langa acest raspuns de mai jos:

gi-jane2 a scris:

Mutatul la prieten insa, nu iti garanteaza ca iti va fi mai bine, nici in viitorul apropiat, nici in cel mai indepartat.
cu mama ta trebuie sa vb, poate pricepe ca nu aveti nevoie de un betiv in casa.

eu as propune o alta varianta, anume: Depuneti o plangere la politie si DGASPC, descrieti ce ati spus mai sus, poate altfel se vor lua masuri impotriva prietenului mamei tale.
Exista o varianta mai buna sa fi luata de catre DGASPC, sa locuiesti intr-un centru de plasament pentru fete pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani.
Daca locuiesti la prietenul tau, daca dupa o perioada de timp se va plictisi de tine si te alunga de la el, ce-ai sa faci? Sunt multe cazuri in care tinerii nu se mai iubesc, deoarece prima iubire a fost o iubire oarba.
Daca apuci sa intri in evidenta celor de la DGASPC pana implinesti 18 ani, ai sansa sa stai in centru de copii pana la 26 ani daca vei continua studiile, daca nu depui plangere acum, dupa ce implinesti varsta de 18 ani, cei de la DGASPC nu mai au nici o treaba cu tine, va ramane sa te descurci singura, sa-ti cauti cu chirie daca nu vrei sa mai stai la mama ta sau la prieten, si daca n-ai bani de chirie, sub cerul liber e destul spatiu si pentru tine alaturi de oamenii strazii si caini maidanezi.

Alegerea iti apartine.
Inteleg ca la aceasta varsta majoritatea nu sunt de acord cu mutatul la prietenul meu,tin sa mentionez ca atat eu,cat si prietenul meu stam foarte mult timp la manastiri,avem o relatie bazata pe credinta,de aceea gasesc cea mai buna metoda in a ma muta cu el. Avem o relatie foarte frumoasa,el vrand pe viitor sa ajunga preot! Diferenta dintre mine si cei din casa(mama ,prietenul ei ) este comportamenul,educatia si gandirea. Pe cand ei se gandesc cum sa mi faca rau ,in special el ,eu ma gandesc cum sa ma rog mai mult pentru binele lui..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecata de acasa la 17 ani Elena123456ely Elena123456ely Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)