avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecata de acasa la 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecata de acasa la 17 ani

Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in italia , si castiga destul cat pentru amandoi , eu mi-am gasit ceva de munca " part-time " pentru bani de buzunar in paralel cu scoala. Cand am mers la politie , am primit doar doua variante :ori mergi acasa , ori ajungi la casa de copii . Iar parintii mei au spus "decat sa te stiu cu ala , mai bine sa te duca acolo , chiar o sa insist sa ajungi acolo daca acasa nu e bine " . In urma unei plecari anterioate ,2 zile , cand am dat ochii cu tatal meu am fost obligata sa merg acasa , dupa care m-a batut si m-a jignit , dar politia a spus ca sunt reactii normale ale unui parinte , la nervi... si nu au luat in considerare nimic din ce am spus. Au lasat aceleasi opțiuni. Intrebatea mea : exista si o a treia optiune , variantele prezentate anterior sunt valabile ? M-am saturat sa ma jignească ,sa ma considere " curva " pentru ca stau cu acest baiat si sa imi spuna mereu " stai la mine in casa , mananci pe banii mei , faci ce spun eu " ....va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru atentia acordata acestui subiect !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:38, 13 Ianuarie 2017


Te muti in Italia sau cu prietenul, dar singura, in Romania?
Munca "part-time" pentru bani de buzunar cred ca inseamna munca la negru, avand in vedere varsta pe care o ai...

Nu inteleg de ce vrei sa iei viata in piept la varsta asta, am si eu o copila in varsta de 15 ani si ma ingrozeste ideea ca peste 2 ani ar vrea sa plece de acasa...ok, poate mediul este diferit, poate ai parte de jigniri si violenta acasa, dar ar trebui sa te gandesti si la cauza-efect.
Cred ca ar trebui sa iti imbunatatesti relatia cu parintii tai si sa stai acasa, sa iti termini scoala, sa ajungi la varsta majoratului si apoi, daca vei vrea sa urmezi drumul ales acum, sa o faci libera de alte "constrangeri".
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
La politie de ce ai mers ?
Deoarece au insistat parintii , au zis ca sa merg ca ei vor sa "isi ia mana de pe mine "
Prim munca ''part time " ma referam la ceva cu jumatate de norma , iar de locuit o sa raman in tara , cel putin pana termin scoala , el ma sustine din toate punctele de vedere.
Stiu ce inseamna "part time", ma indoiesc ca vei fi angajata "cu acte"...
Deci, practic, te muti singura, intr-o locuinta a carei chirie va fi platita de catre prietenul tau care munceste in Italia. Eu asta inteleg...
De ce sa pleci de acasa in conditiile astea? Vei depinde tot timpul de finantarea "externa".
Raman la sfatul anterior, incearca sa iti imbunatatesti relatia cu parintii, oricare ar fi pasul urmator. Vor fi parintii tai toata viata. Daca relatia cu prietenul tau nu va mai merge, cum iti vei plati chiria?!

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. am 18 ani dar ai mei ... Mryom Mryom Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. Am 18 ani dar ai mei nu ma lasa sa imi caut de munca pentru a ma obliga să merg la facultate. As vrea sa imi găsesc ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă pentru că am probleme foarte mari cu părinții. mă pot muta la prietenul meu? Împlinesc 18 ani peste o lună Marilena1638 Marilena1638 Bună, am 18 ani fără o lună..Am incercat sa \"supraviețuiesc\" in casa cu părinții mei dacă îi pot numi așa...Nu mă înțeleg deloc cu tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa ma mut de la parintii mei Anonim41 Anonim41 Buna ziua! Am 16 ani,iar relatia cu parintii mei nu este deloc favorabila.Certuri si reprosuri zilnic,agresiuni verbale,presiuni psihice,au fost si agresiuni ... (vezi toată discuția)