avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii!

Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de acasa, sau daand o declaratie undeva ca plec pe propria mea raspundere ? *+ar mai fii ideea ca am prieten si sa mut la el, daca dam impreuna o declaratie cevs pot sa plec?? Am nevoie de raspunsuri nu de sfaturi!multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
iza308, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 12 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu dorești sfaturi, îți spun doar că nu poți pleca de acasă pur și simplu.Părinții poartă răspunderea pentru acțiunile tale și vor fi nevoiți să anunțe autoritățile, care te vor găsi, va avea loc o anchetă psiho-scoailă și, în funcție de ceea ce se va constata, fie vei rămâne în familie, fie vei fi încredințată unei instituții de ocrotire socială a minorilor.Prietenul tău ce vârsă are?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai copilelor, mai... Parintii pot fii ei nesuferiti dar la voi nu va uitati? Vi se aprind calcaile cat ai bate din palme, va lasati ademenite de feciori mai maturi, care dupa ce va folosesc pana la 3-5 ani maxim, va lasa cu sechele pe viata. Stai acasa domnisoara ca niciunde nu-i mai bine ca acasa. Lasa gura mai mica si nu te crede zmeoaica, ai sa vezi in curand ca viata nu e cum vezi tu in filme, mai ales pe foamea asta. Baietii isi ridica palaria si pleaca, dar tu ramai si cu rusinea si cu pata pe inima. E normal la 16 ani zburzi pe campii ca mieluseii, gandurile tale sunt la printesele din povesti, crezi ca ti-ai intalnit marea iubire si vei trai o frumoasa poveste de dragoste dar gandeste mai profund si nu te lasa dusa de sentimente. Plecatul in lume de la 16 ani nu este o alegere tocmai rationala. Incearca sa impaci si capra si varza in sensul de a te stapani si a merge la scoala, a incerca sa discuti cu parintii , mai ales cu mama despre sentimentele tale. Multe fete au plecat de acasa,la scurt timp au abandonat scoala, iar acum sunt prostituate. Iubirea se termina repede, mai ales la varsta asta. Nu te lua dupa baiat, ca el la 25 de ani are experienta, nu ca tine. Fii desteapta si mai rabda macar 2 ani. Ia aminte anii adolescentei sunt cei mai frumosi ani, nu-i transforma in imbatranirea ta devreme. Mai copilareste.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
Admin, administrator
daca ai 16 ani impliniti iar tu pleci la prietenul tau si se sesizeaza politia pt ca parintii o sa te dea disparuta sau ca ai fugit de aks ai dreptul sa alegi daca ramai langa parinti sau langa iubit doar daca ai 16 ani impliniti iar iubitul e major
Acum cred ca ai 18 ani,ai reușit să pleci sau cum ai facut?sunt în aceeași problemă ca a ta!!

Alte discuții în legătură

Doresc sa plec de acasa Anamaria Carmen Anamaria Carmen Am 16 ani,fac 17 in 18 septebrie si as vrea sa plec de acasa dupa ziua mea,parintii mei nu ma lasa sa vorbesc cu prietenu meu care este major.Ma pun sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
In ce conditii te poti casatori la 16 ani? mmarii mmarii am 15 ani si un prieten de 18..as vrea sa stiu daca la 16ani pot pleca de.acasa fara ca parintii mei sa poata sa faca ceva..si ce consecinte ar fii pentru ... (vezi toată discuția)