Nu am ales cel mai subiectiv titlu insa in momentul asta chiar nu mi-a venit nimic altceva in minte.
Vreau sa expun si eu o problema intampinata recent cu o firma de gazduire web. Firma .. , este un pfa cu aspiratii de firma.
In primul rand paragraful de mai jos este valabil?
22.1 Toate litigiile comerciale, civile sau penale vor fi judecate de Judecatoria Ineu.
Acesta este inclus in termenii si conditiile site-ului.
Am sa povestesc pe scurt ce s-a intamplat:
Eu am facut contul(de gazduire) pe un domeniu x, care in cursul acestui an l-am lasat sa expire pentru ca nu mai renta. In contul respectiv de gazduire poti avea mai multe domenii, in momentul in care mi-a expirat domeniul principal am vrut sa-l schimb cu un domeniu secundar ce il aveam in cont deoarece imi este mai usor sa ma conectez la ftp/webdisk cu domeniu decat cu un ip(oricum nu are relevanta, eu vroiam sa-l schimb, stafful site-ului trebuia sa indeplineasca aceasta cerinta indiferent de motiv).
Am deschis un tichet de suport in privinta asta .. cu chiu cu vai am primit un raspuns in care mi se spune ca nu se poate indeplini cerinta mea. Stiind ca acest lucru se poate face fara probleme(chiar este banal) am ramas masca asa ca am intrebat in stanga si dreapta daca acest lucru se poate, raspunsul a fost unul pozitiv asa ca am revenit la tichet si ii spun administratorului ca m-am interesat si schimbarea domeniului principal este posibila. ----mai departe atasez raspunsurile direct din tichet ---
Nu cred ca ai inteles.
Eu am facut contul de gazduire pe domeniul xxxxx anul trecut(sau acum 2 ani, nu are relevanta). Nu am vrut sa-l mai prelungesc asa ca l-am lasat sa expire, acum as vrea doar sa schimb "main domain-ul" in xxxxxx.
Si pentru domenii(care observ ca a ramas unul, celalalt a depasit 12 luni) cum zici ca trebuie sa trimit confirmare? Cand am platit, ambele facturi si te-am intrebat de domeniul gratis oferit la plata pe minim 12 luni nu mi-ai zis nimic nici de faptul ca sunt valabile 12 luni, nici de "cererea de confirmare..". Ma rog, nu stau in doua domenii, dar e vorba de principiu si de sloganul vostru "Calitate - Fiabilitate - Profesionalism".
Dupa faza asta imi inchide tichetul - M-am enervat si i-am raspuns ca atare -
S-a solutionat problema de s-a inchis tichetul, ca nu inteleg..?
M-am interesat si se poate schimba acel main domain, deci nu inteleg de imi zici ca nu se poate.
Te joci pe banii si timpul meu si te asigur ca toate astea se vor intoarce impotriva ta.
Raspunsul administratorului:
problema a fost rezolvata.
Nu vreau sa imi bat joc de banii dvs. sau mai ales de dvs. De aceea doresc sa imi trimiteti un cont bancar sa va trimit restul sumei platite in avans de catre dvs.
Contul dvs de gazduire web a fost suspendat in acest moment.
Asteptam pe adresa de mail xxxxxx contul dvs. Bancar pentru a va trimite suma platita de catre dvs si deasemenea daca ne-am batut joc de dvs. Ne cerem scuze.
Cu stima,
Pe ce motiv? In termeni si conditii are niste clauze.
Prima dintre ele spune ca nu este permisa atasarea la contul de gazduire domenii cu un alt imputernicit infara de cel care este si la contul de gazduire. Lucru care din punctul meu de vedere nu este incalcat. Domeniul de gazduire este facut pe un nume + adresa si datele de identificare ale unei firme, iar domeniile sunt facute pe un alt nume insa tot pe datele firmei(adresa, cui..etc).
Iar a doua se refera la jigniri asupra staffului. Aici am impresia ca l-am jignit, insa intr-un tichet de acum vreo 5-6 luni, a fost ceva de genul
Cat despre ce este pfa-ul nu trebuie sa devii mitocan, nu te-am jignit si cred ca respectul vanzator-cumparator nu ar trebui sa dispara chiar si daca afirmatia nu ar fi adevarata.
LE: Dupa ce mi-a inchis contul(fara instiintare fara nimic) am zis ok, asta e, dar vreau un backup la ce aveam pe server. Raspunsul lui a fost ca imi da backup in schimbul sumei de 50€, "prevedere" care eu nu o vad inclusa in termeni.
In termeni singurul lucru ce face referire la o plata sau sanctiune este:
10.2 Daca detectam ca ati adaugat domenii care nu sunt pe numele dumneavoastra ci pe numele mai multor persoane va vom sanctiona cu 50 EURO, daca sanctiunea nu este platita in 5 zile vom suspenda contul dumneavoastra.
Eu aveam platita gazduirea pe inca un an de acum incolo, a zis ca imi trimite banii dati, insa pana acum nu am primit nimic.
Daca voi actiona in judecata, ce costuri aproximative sunt?
In ce conditii pot castiga un proces impotriva pfa-ului?
Trebuie sa il dau in judecata in Ineu sau unde este inregistrat pfa-ul?
In cazul in care il voi da in judecata in Ineu, trebuie sa ma prezint si eu la proces sau este suficient ca avocatul sa imi sustina punctul de vedere?
Contul meu a fost suspendat abuziv?
Multumesc