Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.In urma cu doi ani sotul meu a deschis un proces de partaj bunuri comune cu fosta sotie.In mijlocul procesului fosta sotie a solicitat introducerea in proces si a matusii sotului .I s-a aprobat cererea si de atunci matusa este parat in acest proces.Mentionez ca matusa ne-a vandut noua imobilul in care locuim.Intrebarea mea este:
1.Cum pot sa scot pe matusa din proces?Nu stiu eu bine ,dar cererea de chemare in judecata a altor persoane nu este coditionata de faptul ca trebuie sa pretinda aceleasi drepturi ca reclamantul? Ea nu pretinde nimic.
2.Cererea s-a formulat dupa jumatate de an deci in timpul procesului.Nu este un termen de depunere pana la prima infatisare?
Mi-ati raspns si la cealalta intrebare.Multumesc avvalentina.Are legatura una cu alta.A introdus pe matusa sustinand ca are un drept de superficie asupra casei si terenului cumparat de noi de la matusa.Imobilul a fost cumparat impreuna cu mine ulterior divortului.Dar ea sustine ca a achitat matusii 6000ron in 2004 in vederea cumpararii imobilului respectiv.Apoi a suspendat acest proces de partaj si a deschis altul de anulare a actului vc dintre noi si matusa,motivand tot achitarea acelei sume si o promisiune ca va fi a ei casa .Mentionez ca numai proba cu martori invoca.Multumessc.
Da, am vazut si cealalta intrebare. Am nevoie de ceva clarificati. A deschis fostul sot actiune pentru anularea actului de v-c dintre dvs. si matusa---adica in actul de v-c sunt trei parti: dvs, fostul sot si matusa? Trebuiesc verificate declaratiile date de parti in cuprinsul actului atacat. Dupa aceea pot sa raspund.
Potrivit art.57 c.p.c atat paratul cat si reclamantul pot sa cheme si alte persoane in judecata dar acestea vor avea calitatea de intervenient in interes propriu ceeace inseamna ca noii chemati vor putea avea numai calitatea de reclamanti.Noul cod pecifica f,clar acest lucru.
Deci daca nu a fost chemata ca reclamanta, d-voastra ca parati aveti dreptul sa cereti ca cererea de interventie sa fie declarata inadmisibila deoarece contravine reglementarilor legale(art.57,al.1-art.58).