avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoaterea unui tert introdus fortat intr-un proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoaterea unui tert introdus fortat intr-un proces

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.In urma cu doi ani sotul meu a deschis un proces de partaj bunuri comune cu fosta sotie.In mijlocul procesului fosta sotie a solicitat introducerea in proces si a matusii sotului .I s-a aprobat cererea si de atunci matusa este parat in acest proces.Mentionez ca matusa ne-a vandut noua imobilul in care locuim.Intrebarea mea este:

1.Cum pot sa scot pe matusa din proces?Nu stiu eu bine ,dar cererea de chemare in judecata a altor persoane nu este coditionata de faptul ca trebuie sa pretinda aceleasi drepturi ca reclamantul? Ea nu pretinde nimic.
2.Cererea s-a formulat dupa jumatate de an deci in timpul procesului.Nu este un termen de depunere pana la prima infatisare?
Cel mai recent răspuns: teslovan florentina , utilizator 07:51, 25 Martie 2011
Multumesc Iiamic43.Matusa a fost introdusa la cererea paratei iar sotul meu este reclamant in acest proces.Ea nu are calitate de intervenient in interes propriu ci tot de parat.Pe citatii tot asa scrie:in calitate de parat.Sotul meu,reclamantul in acest proces cat si matusa cere scoaterea din proces dar instanta nu ne baga in seama.Repet:matusa a fost introdusa fortat de parata (fosta sotie a sotului meu),a dobandit si ea calitatea de parat si acum nu mai poate sa iasa din acest tambalau.Multumesc
Inca o data.ndiferent cine introduce un tert in proces, acesta va avea obligatoriu calitatea de reclamant.n caz contra, cererea va fi inadmisibila(cel putin asa scrie in cod procedura civila, deci in lege).Asa este, interventie fortata, deci nu la cerere, si in plus se poate ridica lipsa calitatii pasive(deci ca parat).Avocatul d-voastra, de ce nu ridica exceptia inadmisibilitatii, cre se poate ridica orisicand in timpul judecatii.
Multumesc Iiamic43.Tocmai ca e incadrat ca parat si nu reclamant.Avocatul a cerut sa se constate inadmisibilitatea cererii dar nu l-a luat nimeni in seama pana acum .Nu exista o sanctiune pentru aceasta eroare si pentru perseverenta in eroarea respectiva?Multumesc
Avocatul sa faca note scrise, care vor ramane la dosar.La apel, categoric ca se va respinge-plangere la CSM -aplicarea contrar reglementarilor legale a unei cai procesuale.
In plus matusa aincheiat ceva scris cu "fosta"?Dacanu, nu are nici calitate procesuala pasiva.Ce fel de judecator este acela?
Multumesc Iiamic43.Matusa n-a incheiat nimic cu nimeni si mai mult ,"fosta" in calitate de parat solicita interogatoriu personal matusii care are calitate de" parat fortat",se aproba ,iar matusa interogata sustine ca nu are nici un interes in acest proces.Chiar,poate oare un parat sa ceara interogatoriu celuilalt parat?Nu s-a incalcat si aci procedura?Acest judecator este fara experienta.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)
Introducerea altui parat negut negut In afara cazului de introducere a altui parat in proces inainte de judecarea fondului mai sunt alte posibilitati de introducere a altui parat intrun proces ... (vezi toată discuția)
Cerere de intervenție sau întâmpinare vmd21 vmd21 În urma unei reclamatii la ANPC privind clauze abuzive, procesul-verbal a fost înaintat spre soluționare la judecătorie, unde ANPC scrie - CONSIDERAM ... (vezi toată discuția)