Societatea a infiintat poprire asupra veniturilor unui salariat " pana la concurenta sumei de x lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a creditului", suma care a fost retinuta si varsata creditorului pana in luna iulie 2010 cand s-a recuperat suma integrala.
In februarie 2011 la societate s-a primit o adresa - revenire la dosarul executional -, in care eram informati asupra faptului ca nu s-a recuperat intreaga creanta datorata bancii, cu mentiunea ca la creditul aflat in sold pe timpul derularii actiunilor executionale s-au calculat dobanzi iar prin platile efectuate nu s-a acoperit creanta.. S-a comunicat si suma ramasa de retinut, cu mentiunea ca aceasta suma este purtatoare de dobanda. Societatii i s-a pus in vedere sa consemneze in continuare sumele poprite si inainte de a se face ultima plata sa anuntam banca pentru a se calcula suma exacta datorata. Este obligata societatea sa consemneze noua suma fara a se infiinta o noua poprire , incuviintata de instanta, atat timp cat suma din adresa de infiintare a popririi a fost recuperata? Cu multumiri.
nu prea e legal... dar intrebarea mea este urmatoarea: titlul executoriu la care s-a infiintat poprirea, ce spune? cat are dreptul sa popreasca? reiese clar din titlu ce spune banca cu dobanzile si ce mai vor ei? Daca nu scrie in mod legal si, mai ales, daca nu se atasaza dovada incuviintarii executarii, in prima faza (adica pana la momentul la care deja s-a achitat suma) nu e legal deloc. Asta ce ar insemna? ca pana in luna x angajatul tot datoreaza dobanzi, etc.. pai in situatia asta nu mai termina niciodata cu plata??
Va sfatuiesc sa emiteti o adresa catre banca si sa aratati ca sumele au fost achitate conform titului executoriu, ca in raport de dispozitiile art. 387 Cprciv, sumele initiale au fost acoperite. Sa justifice masura celorlalte sume cerute si titlul executoriu in baza caruia le solicita.
Ideea e urmatoarea: nu e prost cine cere, ci e prost cine da.
Succes
revenirea la adresa de infiintare a popririi initiale, privind dosarul de executare initial, nu mai trebuie supus incuviintarii...asadar, in speta de fata, societatea este obligata sa puna in executare adresa respectiva, deoarece este o completare a adresei initiale...
eu nu sunt de acord cu ideea d-nei/d-lui avocat...se poate reveni asupra adresei initiale, ptr ca se prevede faptul ca trebuie achitata intreaga suma, cu dobanzile si majorarile aferente, pana la data platii efective...parerea mea este ca actul este legal si obligatoriu ptr tertul poprit
asa cum s-a specificat, adresa ulterioara cuprinde alte sume (majorari, etc), privind aceeasi suma, aceeasi persoana....nu mai este necesara incuviintarea instantei de judecata, DEOARECE PRIVESTE ACELASI CONTRACT DE CREDIT
In adresa de infiintare a popririi se pune in vedere tertului poprit sa infiinteze poprire asupra sumelor prezente si viitoare ale debitoarei x pana la concurenta sumei din tilul executoriu, care actualizata la data de y este suma Z lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a debitului.
Societatea noastra a infiintat poprire cu 1/3 din venitul lunar.Suma z a fost recuperata integral, ultima retinere fiind in iulie 2010. In luna februarie 2011 am primit revenirea la dosarul executional respectiv mentiunile postate mai sus, ...
banca nu a recuperat intreaga creanta datorata bancii.....La creditul aflat in sold pe timpul derularii actiunilor executionale s-au calculat dobanzi iar prin platile efectuate nu s-a acoperit creanta.. ... Va comunicam suma ramasa de plata valabila la data de 15 februarie 2011 in suma de _x__lei. Suma este purtatoare de dobanda motiv ptr care e necesar ca inainte de a se face ultima plata sa ne contactati ptr. a calcula suma exacta datorata, functie de data platii.