avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Societatea a infiintat poprire asupra veniturilor unui salariat " pana la concurenta sumei de x lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a creditului", suma care a fost retinuta si varsata creditorului pana in luna iulie 2010 cand s-a recuperat suma integrala.
In februarie 2011 la societate s-a primit o adresa - revenire la dosarul executional -, in care eram informati asupra faptului ca nu s-a recuperat intreaga creanta datorata bancii, cu mentiunea ca la creditul aflat in sold pe timpul derularii actiunilor executionale s-au calculat dobanzi iar prin platile efectuate nu s-a acoperit creanta.. S-a comunicat si suma ramasa de retinut, cu mentiunea ca aceasta suma este purtatoare de dobanda. Societatii i s-a pus in vedere sa consemneze in continuare sumele poprite si inainte de a se face ultima plata sa anuntam banca pentru a se calcula suma exacta datorata. Este obligata societatea sa consemneze noua suma fara a se infiinta o noua poprire , incuviintata de instanta, atat timp cat suma din adresa de infiintare a popririi a fost recuperata? Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: sandrinamelinda , utilizator 12:01, 24 Martie 2011
Titlul executoriu este un contract de credit, din cate inteleg. Se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere pana la data platii efective.
Nu sunteti obligati sa emiteti o adresa, dar va sfatuiesc sa faceti una in care sa mentionati ca s-a platit toata suma mentionata in adresa de poprire si sa dispuna ridicarea popririi. Pana la primirea raspunsului nu veti mai retine alte sume.

Un sfat - luati legatura cu debitorul, sa mearga la banca si sa plateasca diferenta si sa obtina adresa de ridicare a popririi.
O baza legala Bogdan?
Ultima plata catre banca a fost in luna iulie 2010 cand s-a acoperit intreaga suma. In adresa de infiintare a popririi se mentioneaza suma si mentiunea ca valoarea se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a debitului.
Societatea a retinut toata suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Abuz poprire - rog raspuns urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi ... (vezi toată discuția)