avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari si neconcordanta impozit + taxa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari si neconcordanta impozit + taxa gunoi menajer

Buna ziua,
va rog cu amabilitate sa ma luminati in privinta urmatoarei neconcordante.

Locuiesc intr-un apartament din mun. Suceava - persoane trecute la intretinere 1. Initial am fost o familie de 4 persoane, insa fratele si parintii sunt plecati din tara de foarte mult timp (se poate dovedi).
Zilele trecute am fost sa platesc impozitul si pe langa cei ~130 ron mi s-a imputat 48 ron / persoana pentru toate cele 4 !! persoane care formau initial familia => 130 + 48* 4.
Rezulta o neconcordanta clara intre numarul de persoane trecute la cheltuieli si cele pentru care se plateste impozitul + taxa de gunoi menajer.
La primarie am fost informat ca asa au fost transmise de la asociatia de proprietari listele :O . Curios ca in decursul ultimilor 2 ani am platit impozitul + gunoiul menajer pentru o persoana - acum socoteala este pentru 4 !
Ce pot face in acest caz..cui sa ma adresez si in baza carui temei legal.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:53, 28 Martie 2012
Trebuie sa va adresati asociatiei de prprietari, ca doar ei v-au incarcat cu 3 persoane, cu o simpla cerere scrisa.
justlivefree a scris:

Rezulta o neconcordanta clara intre numarul de persoane trecute la cheltuieli si cele pentru care se plateste impozitul + taxa de gunoi menajer.

Dumneavoastra platiti impozit la primarie pe numar de persoane!? Sau platiti impozit pe locuinta la primarie si o taxa de salubrizare pe numar de persoane?
La noi aceasta taxa de salubrizare (colectarea gunoiului menajer prin acele containere si tomberoane de langa blocuri), se plateste pe numar de persoane si este in valoare de 5,30 lei/luna/persoana. Unele asociatii au contract cu firma de salubrizare si platesc centralizat, lunar aceste sume. Alte asociatii nu au contract cu firma de salubrizare iar proprietarii platesc aceeasi suma 5,30 lei/luna/persoana direct firmei de salubrizare. Primaria nu este implicata in aceasta ecuatie.
Da, se pare ca in acest oras repartizarea si modalitatea de plata a cheltuielilor cu gunoiul menajer sunt diferite de majoritatea oraselor. Impozitul nu este pe numarul de persoane, el este pe apartament ~130 ron dar pe langa aceasta se adauga 48 ron/an/persoana pentru colectarea gunoiului platit simultan cu impozitul. Daca timp de 2 ani am achitat impozitul + taxa de colectare pentru 1 persoana, anul acesta am avut surpriza mentionata mai sus.
Buna..as vrea sa stiu cum ai rezolvat situatia pt ca si mie mi s-a intamplat acelasi lucru, iar asociatia de locatari reifuza sa elibereze orice adeverinta din care sa rezulte ca de la data d stau doar x persoane si nu y. Sustin ferm ca este data o lege prin care la salubrizare trenbuie sa contribuie toate persoanele inscrise in certificatul locuintei(care au domiciliul la adresa respectiva) si nu doar cele care locuiesc acolo.
Gunoiul il plateste persoana care il produce, nu cea care e plecata in strainatate si face gunoiul acolo!
Legea este data pentru repartizarea platii abonamentului pe numar de persoane, dar persoane care respira si fac gunoiul intr-un loc anume, nu niste fantome.

Alte discuții în legătură

De ani de zile platesc in plus ungureanumaria ungureanumaria Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Platesc de ani de zile la lista de intretinere diferenta apa rece sume intre 14 si 20 ron, luna de luna. Motivul este ca ... (vezi toată discuția)
Taxa ilegala pentru gunoi in comuna s. Mihai A. Mihai A. Buna seara tuturor, va prezint o situatie \\\\"usor\\\\" ciudata cu care cred ca s-au intalnit si alte persoane si pe care ii rog sa-mi spuna daca si cum au ... (vezi toată discuția)