avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata gunoiului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata gunoiului

Buna ziua.
Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu,
pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o persoană;nu pentru un metru cub sau pentru o tonă ?
Societatea care colectează gunoiul este privată.
De ce hotărăște Consiliul Local pe buzunarul meu ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 17:29, 28 Ianuarie 2011
Contractele de salubritate cu asociatiile de proprietari se fac in functie de numarul de persoane declarate de aceste asociatii si constituie un abonament lunar al persoanelor la acest serviciu.
Nu se poate taxa in functie de metru cub sau greutate intrucat la preluare nu exista dispozitive de masurare....

Pretul nu e stabilit de Consiliul Local, ci este maximul admis de aceasta autoritate publica pentru ca societatea de salubritate sa fie autorizata sa functioneze si sa nu mareasca abuziv pretul de abonament.
În contractul pe care Societatea de salubrizare îl încheie cu beneficiarii sunt prevăzute cantității diferite de la europubelă la eurocontainer,respectiv de la 0,120 mc la1,100mc,aproximativ 20 de euro/mc.Cu toate acestea,sistemul comunist ,,la grămadă”este convenabil gunoierilor și administratorilor.Administratorii ar trebui,,să administreze” banii Asociației și să verifice cantitatea ridicată și plătită,nu să plătească pentru un nr. de persoane.
Dar cum administratorul nostru are program de 6 ore pe săptămână...
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
IonPopescu-B, utilizator
In HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, la capitolul Repartizarea cheltuielilor se spune:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

Aceste norme au avut in vedere si modul cum se intocmesc contractele de furnizare a serviciilor.
Ceea ce spuneti dv. despre pubele si containere se refera la faptul ca societatea de salubrizare le ofera prin acest contract in custodie asociatiilor de proprietari ca sa colecteze gunoiul menajer in ele, le enumera ca inventar, astfel ca la incheierea contractului sa si le ia inapoi.
Contractul se referă strict la cantitatea de gunoi ridicată.De aceea Asociația poate să urmărească exact câți metri cubi se ridică.Pentru că plata unei sume pentru fiecare persoană nu are nici o legătură cu realitatea.Factura (suma) este împărțită pe nr. de persoane de către administrator care,la noi nu mai are de calculat decât salariile și gunoiul.Asociația primeste o factură pentru nr. de persoane,nu pentru o cantitate.Este foarte clar că se poate cuantifica exact ce cantitate ridică salubritatea.
Plata pe persoană este arbitrară (către societatea de salubrizare),ei ridică gunoiul odată sau de două ori pe săptămână,din aceleași două pubele,în cazul meu.
Mulțumesc frumos,pentru bunăvoință.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
IonPopescu-B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Administratie locatari/condominiu bobby2323 bobby2323 Este obligatorie incheierea unui contract cu o firma de salubritate, pentru o Asociaitie de Proprietari, daca DA, atunci in baza carei legi sau HG ? Multumesc (vezi toată discuția)